2022.06.01. 17:20:00 7892 295

1 sós + 1 édes: Főzelék és desszert ajánlat az Ikrek csillagjegyűeknek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Újabb hónap, újabb csillagjegy kedvencei. Terítéken az Ikrek zodiákus jegynek ajánlott receptek! Az Ikrek kettőssége az étkezésben is megnyilvánul, hiszen egyaránt értékeli a hagyományos ételeket, másrészt pedig mindig vágyik az újabb és újabb újdonságok kipróbálására.

Vörös lencse - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vörös lencse

A csillagjegy szülöttjeinek ajánlott főzelék fűszerességét a desszertnek szánt sütemény extra édessége ellensúlyozza. Vegetáriánusok számára is ajánlott a most közölt főzelék, csak a feltétet kell elhagynunk a főzés során.

Vöröslencse-főzelék citromos húsgolyókkal

Hozzávalók a főzelékhez:

2 ek. olívaolaj
1 közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 tk. curry paszta
5 dl alaplé
250 gr vöröslencse
2 db babérlevél
2 dl kókusztej
Fél citrom frissen facsart leve
só és (frissen őrölt) bors ízlés szerint
chili és koriander ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Vágjuk apróra a héjától megszabadított vöröshagymát és kevés olívaolajon pirítsuk is meg. Az üvegesre párolt vöröshagymához adjunk egy gerezd pépesített fokhagymát, és a curry pasztát se felejtsük el. Néhány percen át pirítsuk együtt ezeket a hozzávalókat, majd az előkészített alaplevet is hozzáönthetjük.

  2. Forraljuk fel, azután tegyük bele a lencsét, a babérlevelet, és főzzük tovább alacsony lángon a főzelékalapot. Amikor a lencse már puhára főtt, akkor szintén keverjük hozzá a szükséges mennyiségű kókusztejet és citromlevet. Végezetül fűszerezzük ízlésünk szerint sóval, borssal, valamint korianderrel és chilivel.

Hozzávalók a húsgolyókhoz:

50 dkg marhahús darálva
1 citrom reszelt héja
1 kk. római kömény
só és bors ízlés szerint
1 gerezd fokhagyma
koriander ízlés szerint

Nincs más dolgunk, mint a húsgombócok hozzávalóit egy nagy tálban alaposan összekeverni.
A kapott masszából formázzunk diónyi golyókat, és süssük 175 fokra előmelegített sütőben - egy sütőpapírral előzőleg kibélelt bélelt tepsiben - körülbelül 30 perc alatt aranybarnára.
Az elkészült főzeléket merjük tányérokba és tálaljuk a frissen kisült citromos húsgolyókkal.

A citrusos ízt gyorsan felválthatjuk valami édessel, ha szeretnénk: a bögrés sütemények abszolút könnyű, mondhatni lusta variációjával! A mogyoróvaj miatt amerikai jellegű, csupa-csupa cukor desszert mindösszesen 3 perc alatt, rettentően könnyű módon készíthető el.

Sütemény bögrébenSütemény bögrében

“Mogyoróvajas” bögrés sütemény

Hozzávalók egy bögrényi sütihez:

2 ek. vaj
2 ek. sós mogyoróvajjal vagy Nutella
vaníliaaroma
1 tojás
2 ek. (nád)cukor (vagy édesítőszer)
4 ek. tönköly vagy finomliszt
negyed tk. szódabikarbóna
egy csipet só

Elkészítése:

Tegyünk bele minden kimért hozzávalót egy bögrébe, és keverjük el csomómentesre. A kikevert tésztát a bögrében kb. 90 mp alatt süssünk meg mikrohullámú sütőben.
Párhuzamosan több adag elkésztése célszerű, mert hiába étkeznénk egyedül, az édes nyalánkságból nem biztosan, hogy elég lesz egy bögrével.

Forrás: www.nosalty.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...