2022.12.01. 17:20:00 7101 296

1 sós + 1 édes: Főzelék és desszert ajánlat a BAK csillagjegyűeknek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az energiával teli Bakok minden kihívást bevállalnak, hiszen rendkívüli teherbírásúak. A pörgést azonban tápláló és energiadús táplálékokkal biztosan bírni fogják. A konzervatív csillagjegy számára a leghagyományosabb alapanyagokból is csodás étel készülhet!

Borsófőzelék sonkával - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Borsófőzelék sonkával

A Bakok, akár konyhatündérek, akár nem, sikerrel készítik el a legalapabb desszerteket is egy kis csavar hozzáadásával. A csoki sütemények és az egyszerű piskóták mellett a palacsinták okozzák nekik a legnagyobb gasztro-örömöt.

Rendhagyó zöldborsófőzelék

Hozzávalók:

1,2 kg zöldborsó
1 ek. vaj
4 ek. napraforgó olaj
1 fej apróra vágott vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 cm reszelt gyömbér
3 dl víz
2 dl kókuszkrém
2 csokor petrezselyem
só és bors ízlés szerint
2 pár frankfurti virsli

Elkészítés:

A vajat és az olajat olvasszuk össze, és 3-4 perc alatt pároljuk meg rajta az apróra vágott vöröshagymát. Ezután a lereszelt gyömbért és szétzúzott fokhagymát is a serpenyőbe tesszük és még fél percig pirítjuk.
A lecsepegtetett konzerv vagy a fagyasztott zöldborsót keverjük el a hagymával, majd öntsük fel a kimért mennyiségű vízzel - ha szeretnénk, tehetünk bele fél zöldségleveskockát is. Főzzük a főzelék alapot addig, amíg a borsó meg nem puhul.
A lé és a borsó egyharmadát turmixoljuk össze a petrezselyemmel, majd tegyük vissza az alaphoz. Öntsük bele a kókuszkrémet, és forraljuk az egészet össze. Fűszerezzük sóval és borssal.
A főzelék feltétjéhez egy serpenyőben melegítsük fel egy kevés olajat és megpirítsuk meg rajta a felkarikázott virsliket.

Holland palacsintaHolland palacsinta

Holland palacsinta

Hozzávalók 2 adaghoz:

1,5 dl tej
2 db tojás
egyharmad bögre finomliszt
4 ek. vaj

Elkészítés:

A tojásokat keverjük bele egyesével a tejbe, majd forgassuk bele kis adagonként a lisztet is és készen is van a tészta.
Egy sütőben is használható lábasban vagy vasserpenyőben olvasszunk vajat, majd öntsük rá a palacsinta tésztáját.
A palacsintát előmelegített sütőben bő negyed óra alatt készre sütjük.

A megsütött palacsintát tálalhatjuk porcukorral és lekvárral, ahogyan az eredeti recept szól, de finom lehet hozzá a kedvenc öntetünk vagy friss gyümölcsök és egy gombóc vaníliafagylalt is.

Forrás: www.nosalty.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Mi lapul a jókislány-szindróma hátterében?

A túl sok jóból is megárthat a sok. A mindig, mindenkinek, minden körülmények között való megfelelési kényszer idővel kifejti a mentális egészségre gyakorolt negatív hatásait. Bár tökéletesen ártalmatlannak tűnik, ha valakit olyan jelzőkkel illetnek, mint: csendes, jól nevelt, engedelmes, mindig mások kedvét és örömét kereső, mégis sok nő önbecsülésén és önbizalmán ejthet súlyos sebeket.

Konkrét célok nélkül nincs siker

Az élet célok nélkül olyan, mint a… és itt most mindenki behelyettesítheti a számára legszimpatikusabb hasonlatvariánsokat erre a kihagyott helyre. Azt már az önsegítő könyvek lapozásából és elszánt jegyzeteléséből, videókból, közösségi oldalakról és tréningekről tudjuk, hogy a sikeres élet elengedhetetlen elemei a célok. Mégpedig a konkrét célok. De miért is fontos kristálytisztán látni azokat?