2022.12.01. 17:20:00 7096 296

1 sós + 1 édes: Főzelék és desszert ajánlat a BAK csillagjegyűeknek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az energiával teli Bakok minden kihívást bevállalnak, hiszen rendkívüli teherbírásúak. A pörgést azonban tápláló és energiadús táplálékokkal biztosan bírni fogják. A konzervatív csillagjegy számára a leghagyományosabb alapanyagokból is csodás étel készülhet!

Borsófőzelék sonkával - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Borsófőzelék sonkával

A Bakok, akár konyhatündérek, akár nem, sikerrel készítik el a legalapabb desszerteket is egy kis csavar hozzáadásával. A csoki sütemények és az egyszerű piskóták mellett a palacsinták okozzák nekik a legnagyobb gasztro-örömöt.

Rendhagyó zöldborsófőzelék

Hozzávalók:

1,2 kg zöldborsó
1 ek. vaj
4 ek. napraforgó olaj
1 fej apróra vágott vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 cm reszelt gyömbér
3 dl víz
2 dl kókuszkrém
2 csokor petrezselyem
só és bors ízlés szerint
2 pár frankfurti virsli

Elkészítés:

A vajat és az olajat olvasszuk össze, és 3-4 perc alatt pároljuk meg rajta az apróra vágott vöröshagymát. Ezután a lereszelt gyömbért és szétzúzott fokhagymát is a serpenyőbe tesszük és még fél percig pirítjuk.
A lecsepegtetett konzerv vagy a fagyasztott zöldborsót keverjük el a hagymával, majd öntsük fel a kimért mennyiségű vízzel - ha szeretnénk, tehetünk bele fél zöldségleveskockát is. Főzzük a főzelék alapot addig, amíg a borsó meg nem puhul.
A lé és a borsó egyharmadát turmixoljuk össze a petrezselyemmel, majd tegyük vissza az alaphoz. Öntsük bele a kókuszkrémet, és forraljuk az egészet össze. Fűszerezzük sóval és borssal.
A főzelék feltétjéhez egy serpenyőben melegítsük fel egy kevés olajat és megpirítsuk meg rajta a felkarikázott virsliket.

Holland palacsintaHolland palacsinta

Holland palacsinta

Hozzávalók 2 adaghoz:

1,5 dl tej
2 db tojás
egyharmad bögre finomliszt
4 ek. vaj

Elkészítés:

A tojásokat keverjük bele egyesével a tejbe, majd forgassuk bele kis adagonként a lisztet is és készen is van a tészta.
Egy sütőben is használható lábasban vagy vasserpenyőben olvasszunk vajat, majd öntsük rá a palacsinta tésztáját.
A palacsintát előmelegített sütőben bő negyed óra alatt készre sütjük.

A megsütött palacsintát tálalhatjuk porcukorral és lekvárral, ahogyan az eredeti recept szól, de finom lehet hozzá a kedvenc öntetünk vagy friss gyümölcsök és egy gombóc vaníliafagylalt is.

Forrás: www.nosalty.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...