2015.03.16. 12:50:43 14538 283

1 perces tippek a (majdnem) tökéletes rendhez
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem kell, hogy mindennek meglegyen a tökéletes helye, de azért sokat segít, ha mégis megvan. Így nem fognak a lakásban erre-arra elkóborolni a dolgok. Kezdetnek dobd ki a szemetet, majd alakítsd ki a saját rendszered. A maratoni lomtalanítást azonban felejtsd el, rendszerezz azonnal gyors ötleteink a segítségével.

Tálca | Fotó: lovelyscrolling.wordpress.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tálca | Fotó: lovelyscrolling.wordpress.com

1. Használj tálcát!

Amikor kétségeid támadnak, hogy hogyan rendszerezz egy-két apróságot, amik az asztalodon hevernek, próbáld ki milyen, ha egy tálcára helyezed őket. Akkor is összeszedettnek tűnik, ha egyébként a tálcán lévő dolgok csak úgy le vannak téve.

2. Hogy minimális helyet foglaljanak a szatyrok - tömörítsd össze őket!

Egy tartó a szatyroknak | Fotó: tatertotsandjello.com/Egy tartó a szatyroknak | Fotó: tatertotsandjello.com/

Készíthetsz egy ilyen szuper tárolót a szatyroknak, aminek köszönhetően minimális helyet foglalnak majd. Itt láthatod, hogy hogyan kell elkészíteni.

Tök jó ötlet, de ha nincs ilyesmire időd, akkor a következőt javaslom: Vegyél 2-3 erős, textil bevásárló táskát, amiből egy mindig legyen a táskádban, kettő pedig az előszobában. A műanyag szatyrokat hajtogasd össze, tedd egy közepes méretűbe, majd használd őket szemeteszsákként.

3. Használj dobozokat!

Egy nagyobb műanyag kosár a tésztáknak, egy a sütéshez szükséges kis zacskóknak (vaníliás cukor, sütőpor, puding stb., dekoráció), egy a nassolni valóknak. Üvegek a lisztnek, a rizsnek, a daráknak, a hüvelyeseknek vagy bármilyen apró és szóródó élelmiszernek. Máris átláthatóbb és kezelhetőbb a spájz vagy a konyhaszekrény.

4. A mágnesek és papírcsipeszek hatalma

A mágnesekkel és a papírcsipeszekkel fantasztikus dolgokat csinálhatsz. Nézd meg ezeket az ötleteket, és teremts rendet egy szempillantás alatt!

A mágnesre így még nem gondoltál - 9 új ötlet

Mostantól mindig legyen papírcsipeszed

5. Polcokra van szükséged a szekrényben?

Próbáld ki a különböző cipőtároló megoldásokat. Az átlátszó műanyag változatban nemcsak cipőket tárolhatsz, hanem mindenféle apróságot, aminek eddig nem volt meg a helye, és a legjobb az egészben, hogy látni fogod, hogy mi hol van, így nem kell órákon keresztül keresgélned például a

Cipőtárolóból polcCipőtárolóból polc

Léteznek felakasztható tárolók, amelyekkel extra polcokat csempézhetsz a szekrényedbe, mint ahogy a képen is láthatod.

6. Kampók és ajtóra szerelhető akasztók

Vasalódeszka felakasztva | rokkiedomesticgodess.blogspot.comVasalódeszka felakasztva | rokkiedomesticgodess.blogspot.com

Ha nem tudod hova elrejteni a vasalót, a vasalódeszkát vagy a porszívócsövet, akkor vásárolj ezekhez megfelelő tartókat. Egy vasalódeszkának például tökéletesen megfelel két darab felfúrható akasztó, amiket kampóként használhatsz. A spájz vagy a mosókonyha ajtóra pedig felfúrathatod a porszívócső és a vasalótartót.

Kampók a szekrényen | Fotó: cookingchanneltv.comKampók a szekrényen | Fotó: cookingchanneltv.com

Kampókat a konyha vagy a fürdőszoba szekrény oldalára is felragaszthatsz, ezzel extra tárolóhelyhez jutsz. A reszelőt és bármit, amin egy lyuk van felakaszthatod ide, a fürdőben pedig a hablabdának, a sarokreszelőnek vagy a habkőnek is meglesz a helye.

7. Egy sor keskeny kosárka

Keskeny kosarak a spájzban | Fotó: aballfulloflemons.netKeskeny kosarak a spájzban | Fotó: aballfulloflemons.net

A keskeny kosarak elhelyezésével a spájz szép rendszerezett benyomást kelt és te is könnyedén megtalálhatod, ami kell.

8. A hűtőben is helyezhetsz el kosarakat

Kosarak és tálcák a hűtőben | Fotó: cleanandscentsible.comKosarak és tálcák a hűtőben | Fotó: cleanandscentsible.com

Kosarakat, dobozokat sőt tálcákat is helyezhetsz el a hűtőszekrényben, így a reggelihez tartozó ételek egy helyen lehetnek. Amikor sietsz, csak kiveszed a reggeliző tálcát, és nem kell keresgélned a vajat vagy a kedvenc felvágottadat.

9. Gyűjtsd a szennyes zoknikat külön!

Adj minden családtagnak egy hálós mosózsákot vagy akár egy régi kispárna huzatot, és kérd meg őket, hogy abba gyűjtsék a szennyes zoknit. Amikor mosni kell, csak bedobod az egészet a mosógépbe. Kevesebb lesz a páratlan zokni és könnyebb lesz szortírozni is.

10. Tárolj méret szerint!

Sokan tárolnak funkció vagy fajta szerint, de egyik sem olyan hatékony, mint a méret szerinti tárolás. A nagyobb dolgok mehetnek a felső polcokra, a kisebbek pedig az alsó polcokra, ahol szem magasságban vannak és jobban átláthatóak.

Ezt a technikát használhatod a konyhában, a fürdőben és akár a ruhásszekrényben is.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...