2015.02.26. 10:50:14 11850 294

A mágnesre így még nem gondoltál - 9 új ötlet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A mágnes többre hivatott mint az, hogy a hűtőt díszítő szuveníreket a helyükön tartsa, bár sokan szenvedélyesen gyűjtik a dekoratív hűtőmágneseket. Az is klassz ötlet, ha jegyzeteidet vagy a bevásárló listát rögzíted a segítségével, de még ennél is tovább mehetsz! Íme egy-két inspiráló tipp.

Hűtőmágnes - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hűtőmágnes

Szemetes zsák rögzítése

A fém kukákon a szemeteszsákot könnyedén rögzítheted egy mágnessel, és biztosíthatod, hogy ne csússzon le.

Gombostűk rögzítése

Elkerülheted, hogy mindenhol gombostűk legyenek a földön varrás közben, ha két mágnest ragasztasz a tányér aljába, amit a tárolásukra használsz.

Irodai kisegítő

Tegyél egy mágnest a fiókodba, hogy minden fém irodaszert megtalálhass egy helyen a gémkapcsoktól a tűzőgépig.

Ragassz mágnest a műanyag poharakra

Mágneses pohár | Fotó: adventuresinpinteresting2012.blogspot.comMágneses pohár | Fotó: adventuresinpinteresting2012.blogspot.com

A gyerekek imádnak több pohárból inni, így rengeteg mosogatni valót hagynak maguk után. Ragassz egy-egy mágnest a poharakra, és tárold a hűtőn, ahonnan a gyerekek könnyen levehetik és vissza is tehetik.

Cserélhető dekoráció

Mágneses dekoráció | Fotó: twelveoaksmanor.comMágneses dekoráció | Fotó: twelveoaksmanor.com

Egy fémcsatos kis virágot egy mágnessel is helyre illeszthetsz. Vagy elláthatod egy mágnessel a dekorációt is, és így bármilyen fém felülethez hozzáillesztheted, például egy lámpaburához is a fém belső keretnek köszönhetően. Amikor meguntad, egyszerűen csak leveszed.

Szekrényhez és más ajtókhoz

A tolóajtó jó megoldás lehet, de egy idő után már nem záródik olyan tökéletesen. Hogy mindig zárva maradjon, ragassz fel két mágnest, egyiket az ajtóra a másikat a keretre. A régi mágneses ajtókat is újjá varázsolhatod, ha egy új mágnest helyezel el az egyik oldalon. Nálunk bevált a csöveket eltakaró kisajtóhoz.

Tárolj a hűtőn fóliákat

Az alufóliát és a fóliát egy pár mágnes segítségével felillesztheted a hűtőre is, csak tegyél több kicsi mágnest a dobozba. Lehet, hogy nem mutat olyan jól, de ha kicsi a konyhád, és gyakran használod ezeket az eszközöket, akkor tökéletes lehet ez az ötlet.

Doboz az apróságoknak

Mágneses dobozkák | Fotó: aprettycoollife.comMágneses dobozkák | Fotó: aprettycoollife.com

Egy fém doboz, egy mágnes a hűtőn és máris kész a saját kis mindenes dobozod, amibe beledobhatod a befőttes gumikat, egy tollat és egy-két apróságot, ami a konyhába való, de nem tudod hova tenni. Jól mutat a hűtőn és még praktikus is.

Mágneses csuklópánt

Mágneses csuklópánt | Foót: myalteredstate.coMágneses csuklópánt | Foót: myalteredstate.co

A barkácsolás vagy bútorszerelés során a közelben tarthatod a csavarokat egy csuklópánttal, amiben mágnest rejtettél el. Így nem kell senkit sem megkérned, hogy tartsa neked azokat.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...