2015.02.26. 10:50:14 11905 294

A mágnesre így még nem gondoltál - 9 új ötlet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A mágnes többre hivatott mint az, hogy a hűtőt díszítő szuveníreket a helyükön tartsa, bár sokan szenvedélyesen gyűjtik a dekoratív hűtőmágneseket. Az is klassz ötlet, ha jegyzeteidet vagy a bevásárló listát rögzíted a segítségével, de még ennél is tovább mehetsz! Íme egy-két inspiráló tipp.

Hűtőmágnes - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hűtőmágnes

Szemetes zsák rögzítése

A fém kukákon a szemeteszsákot könnyedén rögzítheted egy mágnessel, és biztosíthatod, hogy ne csússzon le.

Gombostűk rögzítése

Elkerülheted, hogy mindenhol gombostűk legyenek a földön varrás közben, ha két mágnest ragasztasz a tányér aljába, amit a tárolásukra használsz.

Irodai kisegítő

Tegyél egy mágnest a fiókodba, hogy minden fém irodaszert megtalálhass egy helyen a gémkapcsoktól a tűzőgépig.

Ragassz mágnest a műanyag poharakra

Mágneses pohár | Fotó: adventuresinpinteresting2012.blogspot.comMágneses pohár | Fotó: adventuresinpinteresting2012.blogspot.com

A gyerekek imádnak több pohárból inni, így rengeteg mosogatni valót hagynak maguk után. Ragassz egy-egy mágnest a poharakra, és tárold a hűtőn, ahonnan a gyerekek könnyen levehetik és vissza is tehetik.

Cserélhető dekoráció

Mágneses dekoráció | Fotó: twelveoaksmanor.comMágneses dekoráció | Fotó: twelveoaksmanor.com

Egy fémcsatos kis virágot egy mágnessel is helyre illeszthetsz. Vagy elláthatod egy mágnessel a dekorációt is, és így bármilyen fém felülethez hozzáillesztheted, például egy lámpaburához is a fém belső keretnek köszönhetően. Amikor meguntad, egyszerűen csak leveszed.

Szekrényhez és más ajtókhoz

A tolóajtó jó megoldás lehet, de egy idő után már nem záródik olyan tökéletesen. Hogy mindig zárva maradjon, ragassz fel két mágnest, egyiket az ajtóra a másikat a keretre. A régi mágneses ajtókat is újjá varázsolhatod, ha egy új mágnest helyezel el az egyik oldalon. Nálunk bevált a csöveket eltakaró kisajtóhoz.

Tárolj a hűtőn fóliákat

Az alufóliát és a fóliát egy pár mágnes segítségével felillesztheted a hűtőre is, csak tegyél több kicsi mágnest a dobozba. Lehet, hogy nem mutat olyan jól, de ha kicsi a konyhád, és gyakran használod ezeket az eszközöket, akkor tökéletes lehet ez az ötlet.

Doboz az apróságoknak

Mágneses dobozkák | Fotó: aprettycoollife.comMágneses dobozkák | Fotó: aprettycoollife.com

Egy fém doboz, egy mágnes a hűtőn és máris kész a saját kis mindenes dobozod, amibe beledobhatod a befőttes gumikat, egy tollat és egy-két apróságot, ami a konyhába való, de nem tudod hova tenni. Jól mutat a hűtőn és még praktikus is.

Mágneses csuklópánt

Mágneses csuklópánt | Foót: myalteredstate.coMágneses csuklópánt | Foót: myalteredstate.co

A barkácsolás vagy bútorszerelés során a közelben tarthatod a csavarokat egy csuklópánttal, amiben mágnest rejtettél el. Így nem kell senkit sem megkérned, hogy tartsa neked azokat.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!