2015.03.28. 19:00:00 11264 421

1 óra mínusz: 5+1 Proaktív ötlet a nap elütésére
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A hétvége egy órával rövidebb, szóval érdemes nagyon alaposan kihasználni. Több ötletünk is van a március 29-én éjszaka aktuális óraátállítás miatt megrövidült vasárnap hasznos eltöltésére.

Vasárnapi piknik - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vasárnapi piknik

1. Kirándulás a szabadban

Vasárnapi ebédfőzés/kertészkedés/szerelgetés helyett fogd a családot vagy a barátokat és menjetek el a legközelebbi kiránduló helyre. Piknikezzetek vagy süssetek szalonnát.

2. Takarítás

Csavard fel a hangerőt a rádión vagy tedd be a kedvenc lemezed. Esetleg hallgasd a 90-es vagy 80-as évek zenéit ;). Válogatósabbaknak takarításhoz (is) jól jöhet a Ponyvaregény c. film zenéje.

3. Ágyban maradós

Ha régóta vagy esetleg soha nem csináltál ágyban fekvős napot (óriási hiba!), akkor itt az ideje! Ez a nap már úgyis félig elment. ;) Legjobb lesz, ha ki sem kelsz az ágyból. Filmek, könyvek, reggeli, ebéd és vacsora az ágyban. Ámen. Természetesen egy partnerrel a legjobb ;), de egyedül sem megvetendő, főleg, ha az utóbbi időben túl sokat dolgoztál. Jó pihenést!

4. Főzz különleges vacsorát

Még ha későn is ébredtél, és délre már nem készülsz el a vasárnapi ebéddel, ne add fel! Egy kiadós reggeli után, isteni ételt készíthetsz vacsorára. Például csirkéből.

5. Cukrászdázás

Járd végig a város kávézóit és cukrászdáit a barátaiddal vagy a családoddal. Vasárnapi menü egy étteremben és utána a szomszédos kávézó vagy cukrászda terasza, esetleg séta a városban fagyival a kézben. Csodás napod lehet! Irigyellek!

+1. Olvasd a Proaktív magazint és ajánld ismerőseidnek is! ;)

Még csatlakozhatsz aktuális nyereményjátékunkhoz is. Regisztrálj most és nyerj holnap (Sorsolás: márc. 30.)! :) Lemaradtál? Ne aggódj, negyedévente újra sorsolunk!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.