2018.04.25. 17:39:21 11240 348

Zöldségeket nem csak beszélni lehet - finomságok a kertünkben!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hanem bizony tele is tudjuk velük ültetni a kertünket, hogy aztán jóféle saját termesztésű finomságokat tudjunk az asztalra varázsolni. Tavasszal érdemes azon elgondolkodni, hogy milyen növényeket látnánk szívesen a konyhakertünkben.

Pak Choi - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pak Choi

Illetve természetesen azon is, hogy a kert adottságai megfelelnek annak a bizonyos kiszemelt zöldségnek, gyümölcsnek. Mert hiába szeretnénk én mangó ligetet otthon, az nagyon nem fog összejönni.

No, ha nem is ilyen extrém módon, de azért a talajviszonyokra, a napos-árnyékos területekre, a vízelvezetésre érdemes legalább egy kicsit odafigyelni, mert akkor nem a kudarc fogja meghatározni a kertészeti szezonunkat. De nézzünk pár tippet arra, milyen zöldségekkel érdemes foglalkoznunk.

Pak choi

Vagy fodros kel. Leginkább a keleti konyhára jellemző növény, az egyik legáltalánosabb konyhai alapanyag. Mostanában egyre többet látni a hipermarketek polcain, de szerencsére ragyogóan lehet otthoni környezetben is termeszteni, mivel nincs különleges talajigénye. Fejlődési ideje 1-2 hónap, relatíve rövid időszak tehát, vagyis bátran belevághatunk. Gyakorlatilag július végéig van lehetőség a vetésére. Ha kijelöltük számára a helyet a konyhakertben, a magokat kb. 3-5 cm mélyre kell vetni egy árokba, a sorok távolsága pedig legalább 40 cm legyen. 3-4 hét múlva már egyelhetjük is a sorainkat, hogy a növények szépen fejlődhessenek. Gyakori locsolás mellett viszonylag hamar elér „golyóérett” állapotát.

Póréhagyma

Mondjuk ezzel a hagymafélével kicsit előre vonatkozóan kell gondolkodni, mivel a tavaszi időszakban a januárban, februárban kihajtatott palántáit ültetjük ki a szabadba. No, de ha az egyszeri hobbikertész elkészülve néz a szezonja elébe, akkor nem érheti meglepetés. A már kikelt palántákat április közepe tájékán ültetjük ki kerti helyére. A pórhagyma esetében érdemes odafigyelni az ültetésre, célszerű hosszú, fúrt lukba ültetni úgy, hogy a levelek alsó része is a földbe kerüljön, így lesz hosszú fehér a hagymarész. Laza szerkezetű talajban szeret, bőségesen locsoljuk őt is.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...