2018.04.25. 17:39:21 10489 347

Zöldségeket nem csak beszélni lehet - finomságok a kertünkben!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hanem bizony tele is tudjuk velük ültetni a kertünket, hogy aztán jóféle saját termesztésű finomságokat tudjunk az asztalra varázsolni. Tavasszal érdemes azon elgondolkodni, hogy milyen növényeket látnánk szívesen a konyhakertünkben.

Pak Choi - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pak Choi

Illetve természetesen azon is, hogy a kert adottságai megfelelnek annak a bizonyos kiszemelt zöldségnek, gyümölcsnek. Mert hiába szeretnénk én mangó ligetet otthon, az nagyon nem fog összejönni.

No, ha nem is ilyen extrém módon, de azért a talajviszonyokra, a napos-árnyékos területekre, a vízelvezetésre érdemes legalább egy kicsit odafigyelni, mert akkor nem a kudarc fogja meghatározni a kertészeti szezonunkat. De nézzünk pár tippet arra, milyen zöldségekkel érdemes foglalkoznunk.

Pak choi

Vagy fodros kel. Leginkább a keleti konyhára jellemző növény, az egyik legáltalánosabb konyhai alapanyag. Mostanában egyre többet látni a hipermarketek polcain, de szerencsére ragyogóan lehet otthoni környezetben is termeszteni, mivel nincs különleges talajigénye. Fejlődési ideje 1-2 hónap, relatíve rövid időszak tehát, vagyis bátran belevághatunk. Gyakorlatilag július végéig van lehetőség a vetésére. Ha kijelöltük számára a helyet a konyhakertben, a magokat kb. 3-5 cm mélyre kell vetni egy árokba, a sorok távolsága pedig legalább 40 cm legyen. 3-4 hét múlva már egyelhetjük is a sorainkat, hogy a növények szépen fejlődhessenek. Gyakori locsolás mellett viszonylag hamar elér „golyóérett” állapotát.

Póréhagyma

Mondjuk ezzel a hagymafélével kicsit előre vonatkozóan kell gondolkodni, mivel a tavaszi időszakban a januárban, februárban kihajtatott palántáit ültetjük ki a szabadba. No, de ha az egyszeri hobbikertész elkészülve néz a szezonja elébe, akkor nem érheti meglepetés. A már kikelt palántákat április közepe tájékán ültetjük ki kerti helyére. A pórhagyma esetében érdemes odafigyelni az ültetésre, célszerű hosszú, fúrt lukba ültetni úgy, hogy a levelek alsó része is a földbe kerüljön, így lesz hosszú fehér a hagymarész. Laza szerkezetű talajban szeret, bőségesen locsoljuk őt is.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Svéd uborka télire – félúton a vegyes vágott és a csemege uborka között

Végre igazán finom, uborka ízű az uborka -akinek már sikerült tök illetve víz ízű uborkát vásárolnia, az tudja, hogy miről beszélek -, így most érdemes eltenni, illetve frissen elkészíteni. Ha a hagyományos uborka salátát már meguntad, próbáld ki a svédek kedvencét, és rakd el télire.

Villámgyors gyümölcsös sütik

Nyaralás közben, főleg a nagy kánikulában az ember nem szívesen tölti az időt a konyhában, ha nem feltétlenül muszáj. Otthon főzőcskézünk, de ezt a folyamatot minél gyorsabban és hatékonyabban szeretnénk letudni. Azonban azt is figyelembe kell vennünk, hogy amellett, hogy gyorsak vagyunk érdemes hatékonyan is gondolkodni. Lehetőleg kis energiabefektetéssel nagyobb mennyiségű falatoznivalót készítsünk, ami laktató és nem is romlik a fejünkre azonnal, ha nem tesszük hidegre. Ilyenkor jöhet megoldásként szóba a gyorsan elkészíthető gyümölcsös süti. Praktikus, ízletes és bármikor fogyasztható, ha a család megéhezik. Nézzük milyen recepteket próbálhatunk ki.

Nem bírsz leállni a befőzéssel? – Készíts hagymalekvárt!

A nyár vitathatatlanul a lekvárok, befőttek, savanyúságok, vagyis az ízek télire történő elmentésének időszaka. Már nálad is sorban állnak a kamrapolcon házi készítésű finomságok, de úgy érzed, még hiányzik valami, a lenti recepttel bővítheted a repertoárt. Készíts hagymalekvárt!