2017.12.24. 09:00:35 11033 282

’White Chritsmas’ – Fehér karácsony, amely néhányunknak kissé fekete
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Engedjetek meg nekem egy elég személyes írást, amely egy nosztalgikus témát érint: gyermekkorom óta tapasztalom úgy, hogy igazán akkor érzem elveszített szeretteim hiányát, amikor mindenki más ott van körülöttem. A Szenteste nálunk éppen ezért nemcsak a szeretet ünnepe, hanem a visszaemlékezésé is.

Gyertyaláng, gyász - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyertyaláng, gyász

Anyai nagyapám sok-sok évvel ezelőtt ezen a napon hunyt el, és én még csak nem is ismerhettem meg őt. Minden évben gyertyát gyújtok az emlékére, így náluk még egy gyertya ég a 4 adventi társaságában. Van egy karácsonyi dal, a Bing Crosby-féle White Christmas, amit gyakran hallgattam meg rá gondolva. Nemrégiben pedig rábukkantam egy írásra a dallal kapcsolatban, ami teljesen megdöbbentett! A csodás és népszerű karácsonyi dal hangulatánál ugyanis csak a háttértörténete szomorúbb, éppen ezért tökéletes tudat alatti választás volt az emlékezésre: Irving Berlin jegyzi ezt a dalt, akinek nem ez az egyetlen klasszikus szerzeménye (God Bless America), ami azonban meglepő információ róla, hogy orosz származású zsidó volt, így ő nem is igazán ünnepelte ezt az ünnepet. Ráadásul a Berlin-házaspár életében korábban történt egy olyan hatalmas tragédia, ami örökre beárnyékolta számukra a karácsonyi időszakot. 1928. december 25-én elveszítették a 3 hetes kisfiukat. Igazából ez a veszteség ihlette meg 1941-ben Irving Berlint a dalszerzéskor, amikor felkérték, hogy komponáljon egy musical előadás számára dalt. A szerzemény, amely Academy Award díjat nyert, Bing Crosby előadásában lett elképesztően sikeres.

Különböző átiratait pedig a mai napig felhasználják, például mozifilmekben is. Azonban a dalszöveg üzenete változatlan és időtlen marad:

Emlékezz azokra, akik már nem lehetnek veled, és adj hálát mindazokért, akiket még átölelhetsz.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.