2017.05.16. 14:00:27 15694 296

Vulkántól a tengerpartig: a gyönyörű Tenerife
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nemcsak nyáron, hanem akár télen is eltölthetünk Tenerifén egy vagy akár két hetet is! Kulturális látnivalókban kissé szegényes a spanyol sziget, természeti csodákban viszont bővelkedik, így unatkozni egy percig nem fogunk. Csak néhány kulcsszó a Kanári-szigetek legnagyobb tagjáról, melyek igazi kuriózumnak számítanak: fekete homok, vulkán, langyos idő télen is, bálnák!

Tenerife, fekete homokos strand - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tenerife, fekete homokos strand

Tenerife sziget légvonalban kb. 3700 kilométerre van Budapesttől, a Kanári-szigetek legnagyobbika, Spanyolországhoz tartozó terület. 2 ezer négyzetkilométeres területén közel egy millióan élnek állandó jelleggel, de évente 5 millió nyaraló látogat ide!

Tenerife földrajzilag az ellentétek világa. A sziget északi részén óriási sziklákba ütköznek az Atlanti-óceán viharos hullámai, ezzel szemben a sziget déli részén homokos tengerpart fogadja a turistákat.

Az oda utazók többsége a sziget déli részén lévő partrészre (Costa Adeje), Playa de las Americas térségébe megy nyaralni. A sziget déli részén ugyanis több és hosszabban tartó a napsütés. Ezért épültek ide a szállodák, az apartmanházak, a vendéglátó- és szórakozóhelyek, a kereskedelem.

A sziget közepén robbanásszerűen magasodik a partok fölé nemcsak a Kanári-szigetek, de egyben Spanyolország legmagasabb pontja a Pico de Teide (3718 m), ez a vulkanikus inaktív vulkán. Tenerifén - mivel vulkáni területről beszélünk – egyedülállóan megtalálható a fekete homokos tengerpart, ami ugyan bizarr látványt nyújt, viszont egyben a legnagyobb kuriózuma is a szigetnek (Szantorini szigete még hasonló).

A sziget két nagy területből áll. Az északi vadregényes, csodálatosan zöld, igazi trópusi hangulatot varázsolva az ide látogatónak, városközpontja: Puerto de la Cruz. A sziget fővárosa Santa Cruz, ami a sziget észak-keleti partján található, romantikus hangulatú utcácskákkal, festői szépségű főterével és kikötőjével az ember szívesen ismerkedik.

Santa Crus, TenerifeSanta Crus, Tenerife

Tenerife szigetén egész évben enyhe a hőmérséklet, a forró szaharai levegő a széláramlatok miatt nem jut el ide. A sziget déli részén mindig jó fürdőidő van, és alig van szél.

Tenerifére, lévén spanyol terület, vízum nélkül léphetnek be a magyar állampolgárok, a fizetőeszköz az euró. A szigeten a spanyol persze a hivatalos nyelv, de a déli, turisztikai övezetekben a helyiek szinte mind tudnak angolul, ilyen-olyan mértékben.

Jóllehet Tenerife földrajzilag Afrikához tartozik, a sziget teljesen európai, azaz spanyolos jellegű. Az ott tartózkodó fekete afrikaiak többnyire illegális bevándorlók nyugat-afrikai országokból. A helyi lakosok nagy többsége spanyol, de sok a hosszabb távra idetelepedett brit nyugdíjas.

Tenerifén a közbiztonság jó, afrikai jellegű higiéniai kockázatok nincsenek, emberekre veszélyes állatok nincsenek. A legközelebbi afrikai part (Marokkó) kb. 300 kilométerre van.

Tenerife nyaraló sziget, kulturális turisztikai látnivalók nincsenek. Lehet viszont kirándulni, és rengeteg létesítmény szolgálja a nyaralók szórakoztatását.

2015 novembere óta észlelhető, hogy az átlagosnál is több külföldi nyaraló jön Tenerifére, mert a terrorizmus fenyegetettségei miatt kevesebben utaznak Tunéziába és Egyiptomba. Tenerifét e tekintetben biztonságosnak tartja az utazói közvélekedés. Ez a sziget felkapottabb településein nagyobb zsúfoltságban mutatkozik meg.  

Teide, TenerifeTeide, Tenerife

10 dolog, ami tetszett Tenerifén

  1. Los Gigantesnél hajókirándulás folyamán nézni a pilóta bálnákat és a delfineket.
  2. Van néhány igazán szép hegyi falu, pl. Masca (Teno Rural park)
  3. Télen élvezni a kellemes, langyos meleget, a finom napsütést.
  4. Meglepően jók a kirándulási lehetőségek a természetben.
  5. Van néhány bámulatos tengerparti szakasz, pl. Playa del Duque, vagy az El Bollullo (Puerto de la Cruz térségében).
  6. A sziget északi része, a Teide-hegy, a vulkanikus tájkép.
  7. Jó a turista infrastruktúra.
  8. Rengeteg szórakozási lehetőség (Loro park, katamarános kirándulások).
  9. Az angollal jól el lehet boldogulni.
  10. Csodásak a napfelkelték és naplementék.

10 dolog, ami nem tetszett Tenerifén

  1. Gyakran zaklatják az embert az utcán az üdülési jogos (time share) apartmanokat kínálgató kereskedők.
  2. Sok a 25-35 év közötti bunkó, alkoholista brit turista, és sok a magát fiatalnak megjátszó nyugdíjas nyugat-európai.
  3. Egyes üzletházakban gagyi a gagyi hátán.
  4. A nagyüzemi turizmus gépiessége és jellegtelensége.
  5. Egyes turista települések túlfejlesztettek, pl. Playa de las Americas.
  6. A zsebtolvajok miatti aggodalom.
  7. A közlekedési dugók Playa de las Americas főutcáin.
  8. Történelmi, kulturális emlékhelyek hiánya.
  9. A vacak brit kaja csomó helyen.
  10. A sziget déli részén a sok fantáziátlan épület.

Forrás: utikritika.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...