2018.06.20. 17:30:08 11810 341

Víz Zene Virág Fesztivál június második felében Tatán
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Magyarország egyik legnagyobb családi fesztiválját rendezik meg Tatán június 21. és 24 között: a Víz Zene Virág Fesztiválon számos neves előadó lép fel, a látogatókat vízi karnevállal, zenére komponált tűzijátékkal, valamint egy térinstallációval is várják, amely biliárdasztallá varázsolja az Öreg-tavat - közölték a szervezők csütörtöki sajtótájékoztatójukon.

Tatai vár - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tatai vár

A 25. Víz, Zene, Virág Fesztiválon olyan előadók állnak közönség elé, mint Rúzsa Magdi, a Tankcsapda, Pápai Joci, Miklósa Erika, Nagy Feró, Deák Bill Gyula vagy a Budapest Klezmer Band.

A gyerekeket vidámpark és külön színpad várja, valamint több helyszínen ingyenesen játszhatnak különböző eszközökkel.

Ulicsák Péter, a 12 ezer családot összefogó Nagycsaládosok Országos Egyesületének főtitkára elmondta, hogy regisztrált tagjaik az egyesület igazolványával díjmentesen vehetnek részt a programokon és 12 év alatt szintén ingyenes a belépés a rendezvényre.

A fesztivál nulladik napján, csütörtökön a 80-as, 90-es évekből ismert énekesnő, Marcellina ad ingyenes, jótékonysági koncertet, amelyen a Vakok Állami Intézetét támogató Fény a Sötétben Alapítvány számára gyűjtenek adományokat. A zenészek arra kérik a közönséget, hogy fehér ruhában érkezzenek.

Szabóné Berta Irén, az intézet igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy az adományokból a látássérültek rehabilitációját elősegítő eszközöket, valamint egy speciális pingpongasztalt szeretnének vásárolni.

Az Öreg-tó ad helyet Vincze Ottó a Boldogság tava - River-pool című térinstallációjának, amelyben a művész hajózási ütközőbójákat alakított át óriási biliárdgolyókká, melyek a víz mozgása nyomán életre kelnek majd a Zsigmond-kori vár és az Esterházy-kastély között.

Különleges látványosság lesz esténként a Pyromusical vízi show. Erdősi Éva és Zavada Márton pirotechnikusok a tavon táncoló szökőkutakkal, 6-8 méteres lángoszlopokkal és különleges fényhatásokkal varázsolnak soha nem látott formákat az éjszakába.

A tatabányai Jászai Mari Színház művészei a Piarista Rendházban adják majd elő a Nyáry Krisztián könyve nyomán készült, Így szerettek ők című darabot.

A fesztiválon rendezik meg az idei országos virágkötő kupát, a borudvarban pedig a Neszmélyi Borvidék legkiválóbb tételeit lehet megkóstolni.

A rendezvény teljes programja a www.vizzenevirag.hu oldalon érhető el.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Idén ezeket a filmeket várják a legtöbben

Jelen társadalmunkban a filmek jelentős szerepet játszanak az emberek életében, ugyanis formálják a kulturális viselkedéseket, ugyanakkor tükröt állítanak elénk az aktuális jelenségekről. Ilyen megközelítésben tehát nyilvánvaló, hogy a filmes alkotások mára már jóval túlnyújtóztak szórakoztató szerepkörükön, hiszen befolyással vannak a véleményalkotásra, a világlátásra, információt továbbítanak, kulturális értékeket képviselnek, tanítanak, átértékelésekre ösztönöznek. Lássuk, hogy az év hátralévő részében milyen új filmek örvendeztetik meg a rajongókat.

Ismered a világ legjelentősebb szimbólumait és azok hátterét?

A szimbólumok társadalmi életünk fontos elemei, amelyek különféle megjelenési formákat ölthetnek magukra a hétköznapi közlekedési jelzésektől az üzleti szférában megjelenő márkaépítő logókig. Találkozhatunk velük a szavak, jelek, alakzatok, színek, karakterek formájában, melyek mindegyike valamilyen elvont fogalom, eszme képviselőjeként, egyfajta vizuális történetmondóként tartható számon. Minden szimbólum mögött lebilincselő háttértörténet lapul. Ismered ezeket?

Mióta ünnepeljük a születésnapokat?

A modern társadalomban teljesen szokványos személyes ünneppé lett születésnapokat a történelem előtti civilizációkban kizárólag a kiváltságosok tarthatták meg. A születésnapi rituálék ugyanis csak az uralkodók és nemesek számára fenntartott eseményekként voltak számon tartva. Eredetileg leginkább az élet körforgására emlékeztető jelentését tartották számon. Több kultúrában pedig a közösség összetartozásának szimbólumaként szerepelt, amikor az egyén – mint a csoport fontos tagja – érdemeit, közösségben betöltött szerepét ugyancsak értékelték. Ezek a visszajelzések idővel a családi és szociális ceremóniák szerves részévé váltak, amikor az ünnepelt pozitív visszajelzéseket kaphatott magáról.