2021.08.17. 11:45:00 8232 239

Visszérbetegség: Emiatt romlik nyáron a visszeres lábak állapota, tegyél ellene!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Seprűvénák, nehéz láb érzet? A visszerek betegségére egyelőre nincs teljes gyógyulást jelentő megoldás, viszont a még időben kezelt elváltozásokat ideiglenesen sikerrel lehet kezelni. A visszeres tünetek a nyári hónapokban erőteljesebben jelentkezhetnek, - a pillanatnyi kellemetlenségeken kívül - hosszú távon növekvő veszélyt jelentve ránk nézve.

Visszér nyáron - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Visszér nyáron

A visszérbetegség nagy részben veleszületett érfal-gyengeség révén alakul ki, amely során a tartósan fennálló nyomásnövekedés a vénák kitágulásához vezethet. Míg az úgynevezett pókvénák megjelenése először csupán „szépészeti” probléma, addig az erek végleges meggyengülése és rugalmatlanná válása valódi egészségügyi kockázatot eredményezhet!

Ami miatt nyáron még gondosabban kell ügyelnünk a visszerekre:

  • Nyáron elsősorban amiatt kell jobban kell odafigyelni a visszerességre hajlamos vénákra, mert a melegebb időjárás hatására az erek jobban kitágulhatnak, egyúttal vérkeringését érintő nehézségeket szintén előidézve. Emiatt van az, hogy a szaunázást – a forró fürdőkkel egyetemben - egész évben kerülniük kellene az érintetteknek.
  • A magasabb nyári hőmérséklet miatt jelentősen több folyadékot veszítünk az izzadás során, ami miatt a vénákban folyó vér könnyen besűrűsödhet. A fellépő trombózisveszély elkerülése érdekében ajánlott napi 3-4 liter vizet is elfogyasztani ezekben a melegebb időszakokban.

Amit lábad egészségéért megtehetsz a melegebb napokon:

  • Általános szabály, hogy visszeresség esetén kerüljük a megerőltető mozgásokat, például már a hirtelen emelés is okozhat gondot. Viszont a futás és a kerékpározás is a javasolt mozgásformák között van.
  • Az úszás, különösen hűvösebb vízben, nagyon jót tesz a vénáknak és a keringésnek is. Ha nincs lehetőségünk strandra menni, a lépcsőzés ugyancsak jótékony hatással lesz a lábakra.
  • A legnagyobb melegben inkább cseréljük le a magasabb sarkú szandálokat lapos talpú lábbelire.

Erre figyelj, ha nyáron utaznál!

A hosszabb utazások, és általában az egy helyben üléssel eltöltött órák elősegíthetik a visszeres tünetek súlyosbodását az amúgy is nagyobb nyomásnak kitett altestünket.
Szakítsuk meg a „pangással” töltött időszakot és mozgassuk át lábainkat, amilyen gyakran csak tehetjük.
Habár utazás során kisebb gondot okozhat az illemhelyek elérhetősége, a folyadékpótlásról ne mondjunk le!

Forrás: www.benu.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a jövő hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni. A hét közepétől ugyan csökken a csapadékhajlam, de a hőmérséklet jelentősen visszaesik, a legmelegebb órákban mindössze 10-16 Celsius-fok várható, a hidegre hajlamos helyeken pedig visszatérhet a gyenge hajnali fagy. A szél sokfelé lesz erős.

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Mindened a tészta? – Ezért jó/rossz, ha ezt fogyasztod

Lehet pizza, bukta, lehet káposztás cvekedli, lehet túrós tészta, spagetti, carbonara, neked mindegy is, a lényeg, hogy tészta legyen. Háziasszonyként is imádnivaló eledel, hiszen a tésztás ételek könnyen és gyorsan elkészíthetőek, így nem kell órákat a konyhában álldogálnod miattuk.