2021.08.17. 11:45:00 8272 239

Visszérbetegség: Emiatt romlik nyáron a visszeres lábak állapota, tegyél ellene!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Seprűvénák, nehéz láb érzet? A visszerek betegségére egyelőre nincs teljes gyógyulást jelentő megoldás, viszont a még időben kezelt elváltozásokat ideiglenesen sikerrel lehet kezelni. A visszeres tünetek a nyári hónapokban erőteljesebben jelentkezhetnek, - a pillanatnyi kellemetlenségeken kívül - hosszú távon növekvő veszélyt jelentve ránk nézve.

Visszér nyáron - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Visszér nyáron

A visszérbetegség nagy részben veleszületett érfal-gyengeség révén alakul ki, amely során a tartósan fennálló nyomásnövekedés a vénák kitágulásához vezethet. Míg az úgynevezett pókvénák megjelenése először csupán „szépészeti” probléma, addig az erek végleges meggyengülése és rugalmatlanná válása valódi egészségügyi kockázatot eredményezhet!

Ami miatt nyáron még gondosabban kell ügyelnünk a visszerekre:

  • Nyáron elsősorban amiatt kell jobban kell odafigyelni a visszerességre hajlamos vénákra, mert a melegebb időjárás hatására az erek jobban kitágulhatnak, egyúttal vérkeringését érintő nehézségeket szintén előidézve. Emiatt van az, hogy a szaunázást – a forró fürdőkkel egyetemben - egész évben kerülniük kellene az érintetteknek.
  • A magasabb nyári hőmérséklet miatt jelentősen több folyadékot veszítünk az izzadás során, ami miatt a vénákban folyó vér könnyen besűrűsödhet. A fellépő trombózisveszély elkerülése érdekében ajánlott napi 3-4 liter vizet is elfogyasztani ezekben a melegebb időszakokban.

Amit lábad egészségéért megtehetsz a melegebb napokon:

  • Általános szabály, hogy visszeresség esetén kerüljük a megerőltető mozgásokat, például már a hirtelen emelés is okozhat gondot. Viszont a futás és a kerékpározás is a javasolt mozgásformák között van.
  • Az úszás, különösen hűvösebb vízben, nagyon jót tesz a vénáknak és a keringésnek is. Ha nincs lehetőségünk strandra menni, a lépcsőzés ugyancsak jótékony hatással lesz a lábakra.
  • A legnagyobb melegben inkább cseréljük le a magasabb sarkú szandálokat lapos talpú lábbelire.

Erre figyelj, ha nyáron utaznál!

A hosszabb utazások, és általában az egy helyben üléssel eltöltött órák elősegíthetik a visszeres tünetek súlyosbodását az amúgy is nagyobb nyomásnak kitett altestünket.
Szakítsuk meg a „pangással” töltött időszakot és mozgassuk át lábainkat, amilyen gyakran csak tehetjük.
Habár utazás során kisebb gondot okozhat az illemhelyek elérhetősége, a folyadékpótlásról ne mondjunk le!

Forrás: www.benu.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...