2023.11.07. 12:10:00 6065 231

Vigyázat, túlköltekezés! Kezdjük újabb hitel nélkül az újévet
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amennyiben nem szeretnénk túl szűkre húzni a pénzügyi nadrágszíjat az új év elején, ne csak az ajándékok megnevezéséről és a családi étkezések hozzávalóiról vezessünk listát! A várható kiadások megtervezése és egy felső határ meghúzása mindenképpen kívánatos lépés, amikor az év hátralévő hónapjait tervezzük.

Hitelkártya a vásárláshoz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hitelkártya a vásárláshoz

A január némely háztartásban eléggé nehezen telik, hiszen a szép ünneplés érdekében erőn felül is költekezhetünk. Azonban ne hagyjuk, hogy a média által sugallt elvárások elvigyenek bennünket, és felülírják az ünnepi időszak valódi lényegét!

Legyünk őszinték önmagunkhoz: Nincs annyi vagyon a Földön, mint amilyen nagy szeretet lakozik bennünk. Úgyhogy családunk anyagi biztonságát ne veszélyeztessük csak azért, hogy nagyobb vagy drágább ajándékcsomagok kerüljenek a karácsonyfa alá.

Amennyiben nem vagyunk vele tisztában, mérjük fel, hogy biztos bevételeinkből mekkora összeg szükséges a szokásos havi kiadásainkra, majd osszuk fel a maradék összeget arányosan az ajándékok, az ünnepi vacsora és a dekoráció között.
Hogy ne kelljen túlárazott termékek utolsó darabjaira kiadni a pénzünket, kezdjük el időben az ajándékok beszerzését, miközben ügyeljünk arra, hogy ne lépjük túl az erre kiszabott keretet.
A hirtelen, impulzusvásárlásokat (főleg a szezonális kacatokét) kerüljük el, hogy a váratlan kiadásokra is maradjon elég pénzünk.

Különösen vigyázzunk akkor, ha rendelkezésünkre áll hitelkártya, mivel annak használata során könnyen kellemetlen mértékű adósságot halmozhatunk fel. Ehelyett töltsünk le olyan pénzügyi alkalmazásokat, amelyek segítenek költéseink nyilvántartásában.
A fenti egyszerű tanácsok segítségével sikeresen pénzügyi határaink keretein belül tudunk gazdálkodni, de az ünnepi alkalom fénye sem fog csorbulni.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...