2020.01.29. 15:07:47 8712 281

Vigyázat! A túl sok B vitamin a női csipőcsont eltöréséhez is vezethet
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az nem kétséges, hogy a B-vitaminok sok mindenre jó hatással vannak. Hogy csak néhányukat említsük: a B1-vitamin segíti a vérkeringést és a fizikai erőkifejtést. A B2-vitamin és a Niacin (B3-vitamin) hozzájárul a fáradság és kimerültség csökkentéséhez, valamint az egészséges bőr és nyálkahártya megőrzéséhez.

Rehabilitáció, ortopéd orvos - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rehabilitáció, ortopéd orvos

A B6- és B12-vitaminok a vörösvértestek képződéséhez és az immunrendszer működéséhez szükségesek. A biotin (B7-vitamin) szintén segíti a fizikális funkciókat, valamint szerepe van az egészséges haj, bőr és nyálkahártya megőrzésében. Ezért sikeresek az ún. B-komplex vitaminok, amelyek a fentieket egyaránt tartalmazzák.

Éppen ezért meglepő a Medicalxpress cikke, amely 75 ezer amerikai nő bevonásával történt kísérletről szól. Haakon E. Meyer professzor és partnerei a Harvardon elemezték az American Nurses Health Study 30 év alatt összegyűjtött adatait. Ez azt jelenti, hogy a nők meghatározott időnként arról informálták az adatgyűjtőket, hogy étrend kiegészítőként milyen vitaminokat szedtek és azoknak milyen hatásuk volt. A tanulmány meglepő végeredménye szerint megnőtt a csípőtörés kockázata azokban a nőkben, akik nagy dózisú B6-vitamint és B12-adagot kaptak ez alatt a hosszú időszak alatt.

Az is kiderült, hogy a B12 önmagában nem növelte a kockázatot. Ráadásul néhány idős embernek extra B12-vitamin-kiegészítőkre is van szüksége, de arra nem találtak bizonyítékot, hogy ez önmagában fokozná a csípőcsont törés kockázatát. Ez pedig azt jelenti, hogy a fenti állítás csak a B6-vitamin nagy dózisával együtt igaz. A nagy B-vitamin dózisoknak egyébként nincs egészségjavító hatásuk az egészséges emberekre. Kiegészítőket csak annak kell szednie, akinek B-vitamin hiánya van.

Forrás: medicalexpress.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában