2016.11.24. 08:00:09 16511 355

Vendégváró sonkás lepény az ünnepi asztalra – receptjáték!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Melegen és hidegen is fogyasztható ez a szuper sonkás lepény, amit egyik kedves olvasónk küldött nekünk a karácsonyi receptjáték keretében. Igazi sós vendégváró, amit ital mellé, előételnek, salátával vacsorának vagy uzsonnának is felszolgálhatunk. Küldd el Te is kedvenc karácsonyi recepted, és vegyél részt az 1.000.000 Ft nyereménynövelés sorsolásán. Határidő: 2016. december 4.

Húsos pite - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Húsos pite

Kovács Józsefné: Sonkás lepény / kocka

50 dkg lisztet 20 dkg vajjal összegyúrunk, hozzáadunk 2 tojás sárgáját, 1 evőkanál rumot, csipet sót és annyi tejfölt, hogy rugalmas tésztát kapjunk. (ez majdnem egy kis pohárnyi tejföl)

Alaposan kidolgozzuk és 2 cipóba osztva alufóliába (vagy folpack-a) csomagolva betesszük a hűtőbe egy éjszakára.

Másnap reggel az egyik lapot kinyújtva kibélelünk vele egy közepes méretű tepsit, amit előbb megliszteztünk. (Én egy 30x35 cm-es tepsiben szoktam csinálni.)

Erre a lapra rásimítunk 40 dkg darált tarjából 4 dl tejföllel kikevert, csipet borssal ízesített tölteléket és a másik kinyújtott lappal fedjük.

Tetejét tojásfehérjével megkenjük és jó sűrűn villával megszurkáljuk.

Közepes lángon kb. 1 - 1 ¼ óra alatt megsütjük. Akkor jó, ha a teteje már olyan, mint a kenyér héja.

Jó étvágyat!

PROAKTIVdirekt karácsonyi receptjáték!

Küldd el nekünk kedvenc karácsonyi receptedet, és vegyél részt az 1 millió forintos nyereménynövelés sorsolásán. Részletek itt>>

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.