2021.09.21. 11:00:00 6610 259

Vedd fel a kesztyűt a nyakfájás ellen - Van, hogy csak a párnádon múlik!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Feszült váll, fájó nyakizmok? Ezzel a problémával nem vagy egyedül! A napi stressz és az ülőmunka rányomja bélyegét testünkre, hovatovább, ha még a párnánk sem megfelelő! Ha a merevség nem erősödik fel a nap folyamán, hanem rögtön ébredés után jelentkezik, akkor szinte biztosra mondható, hogy a párna is a vétkes a dologban.

Tökéletes párna kiválasztása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tökéletes párna kiválasztása

Amennyiben bebizonyosodik, hogy a párna a nyaki fájdalom egyik okozója, akkor sem egyszerű megtalálnunk a nekünk valót: Ahány ember, annyiféle párna kellene! A megfelelő párna megtalálása nem egyszerű, azonban a fontos kritériumokat szem előtt tartva egyáltalán nem lehetetlen.

A párna magassága

A nyak helyzetét befolyásoló magasság az egyik kulcs. Gondolj csak bele, hogy hosszú órákon át meghatározza a nyak és ezáltal a fej helyzetét. Az sem jó, ha túl magas, de a túl alacsony párnának is megvan az árnyoldala. Az optimális magasság 10 cm körül alakul, de ezt pontosabban a testünk méretei és alakja fogja megszabni. A lényeg, hogy a váll és a nyak közötti teret töltse ki kényelmesen a párnánk.

A párna töltőanyaga

Dicséretes, ha lecserélted a tollpárnákat, azonban a poliészter töltetek sem jobbak annyival. Ha igazán pihentető alvást szeretnél a nyakadnak is, akkor válassz memóriahabos vagy latex párnát, amely enyhítik a nyomáspontokra erősödő hatást és kellőképpen tartják a nyakat is.

A drágább árkategóriájú termékek között találni olyat is, amelynél lehetőség van a memóriahab töltet mennyiségét változtatni, így egyedileg formálható a párna magassága és keménysége. Azonban a hűsítő gélhabbal töltött párnákról is érdemes szót ejteni, hiszen a megfelelő magasságú darabot megtalálva az alvás kényelmét a jobb légáramlásnak köszönhetően szintén javítja.
A “kalandvágyóbbak” tehetnek egy próbát az úgynevezett vízpárnákkal is; mivel orvosi tanulmányok szerint ez az egyik legjobb megoldás a reggelre fellépő nyaki fájdalom csökkentésére. A párna belsejébe tölthető vízmennyiség természetesen igényeink szerint szabadon módosítható, így tökéletesen tud alkalmazkodni éjszakai forgolódásainkhoz a nyomás elosztás révén.

Összességében elmondható, hogy nem éri meg spórolni a párna árán, mivel egy kicsit drágább, de számunkra optimálisabb párnával egy sor egészségügyi problémát előzhetünk meg. Nem szabadna luxusnak lennie annak, hogy a párnánk ne dolgozzon ellenünk az éjszaka folyamán.

Forrás: www.chatelaine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...