2020.02.27. 14:03:28 14479 300

Variációk nyúlra – Itt jönnek a legjobb receptek nyúlhúsból!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Aki evett már igazán jól elkészített nyulat, az szinte biztos, hogy ismét szívesen készíti, vagy legalábbis fogyasztja. Amellett pedig, hogy kifejezetten ízletes, valójában nagyon egészséges is. Alacsony energiatartalma, magas vitamin és fehérjetartalma mind mellette szólnak. A következő recepteket mindenképp érdemes kipróbálnod!

Nyúlpecsenye - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyúlpecsenye

A magyar nyúlhús remek minőségű, ráadásul a hazai piacokon és a legtöbb áruházlánc üzleteiben könnyen beszerezhetjük. Idősebb házinyúlból levest, nyúlpaprikást, vagy pörköltet érdemes készíteni, míg a fiatal állat húsa bármilyen módon elkészíthető. Grillezd, fektesd tepsibe vagy akár süsd vaslapon.

Egyszerű és ízletes – Szőlős nyúlpecsenye

Hozzávalók:

1,5 kg nyúlhús
5 dkg vaj
2 dl minőségi száraz fehérbor
2 fürt nagyszemű fehér szőlő
só, bors

Daraboljuk fel a nyúl húsát, majd felhevített vajon süssük minden oldalát szép pirosasra. Ezt követően töltsük hozzá a bort, fűszerezzük sóval és borssal, majd adjunk hozzá némi vizet. Lassú tűzön pároljuk puhára. Szedegessük le a szőlőszemeket és mossuk át alaposan, majd adjuk a megpuhult húshoz. Tegyük az egészet a sütőbe, annyi időre, míg a szőlő átsül, de nem puhul meg teljesen. Burgonyapürével kínálva akár ünnepi, akár hétköznapi ebédnek megállja a helyét.

Forrás

Laktató és feledhetetlen - Nyúlpaprikás tejfölösen

Kelleni fog hozzá:

kb. 1,5 kg nyúl (egész is lehet, de comb még jobb)
3 db közepes vöröshagyma
2 nagyobb gerezd fokhagyma
2 evőkanál őrölt pirospaprika
só, bors, rozmaring
250 gramm tejföl
3 evőkanál liszt
vaj és olaj a sütéshez
2 dl száraz vörösbor

Bonts darabokra a nyulat, majd öblítsd le, és papírtörlővel itasd le róla a nedvességet. Sózd, borsozd minden oldalát. Aprítsd a fokhagymát kis kockákra majd az olajon és a vajon pirítsd üvegesre. Eközben pirítsd a husit oldalanként 3-4 percig, úgy, hogy a hagyma se égjen le. Add hozzá az őrölt paprikát és az összetört fokhagymát és keverd át alaposan. Öntsd föl a borral, majd néhány perc után adj hozzá annyi vizet, hogy ellepje. Közepes lángon főzd és folyamatosan pótold az elpárolgott vizet. Mikor a hús már teljesen átpuhult, a tejfölt a liszttel keverd csomómentesre. A habaráshoz merőkanállal adj a forró pörköltszószból és keverd el, majd a nyúlpaprikáshoz és forrald össze! Nokedlivel, galuskával tálalva egyszerűen isteni!

Tejfölös krumplis nyúl leves

Amire szükséged lesz:

1 kg krumpli
1 kg nyúlhús
2-3 db sárgarépa
1 nagyobb fehérrépa
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
kis pohár tejföl
1 evőkanál őrölt pirospaprika
2 púpos evőkanál liszt
2 db babérlevél
só, bors, köménymag

A nyuszi husit érdemes már jó előre, például előző este vastag szeletekre vágni és hideg vízbe áztatni. Vágjuk a hagymát apró kockákra, majd kevés zsiradékon, csipet sóval pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a paprikát, majd, ha összeforgattuk, a nyúlhúst is. Engedjük fel 2-3 liter vízzel, ami bőséggel ellepi, majd fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel. Mikor a hús már szinte teljesen puha, adjuk hozzá a répát és a fehérrépát meghámozva, felkarikázva, a krumplit pedig kockára vágva. Mikor elkészült, a lisztből készítsük el a rántást és csomómentesen keverjük a leveshez. Adjuk hozzá a tejfölt, és forraljuk össze még egyszer.

Forrás

Jó étvágyat!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.