2022.10.17. 17:51:58 7119 280

Varázsolj apró zöld szigetet a szobába!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A kellemesen meleg vénasszonyok nyara ideális arra, hogy felkészüljünk lélekben és tevőlegesen is a hosszan elhúzódó téli szezonra. Minden napsütéses időszakot használhatunk arra, hogy a lakásunk teraszán, erkélyén vagy a nappalinkban egy kis ügyességgel és jó ötlettel zöld szigetet varázsoljunk. Egy jól megválasztott üvegházzal, mini télikerttel akár hónapokkal is meghosszabbíthatjuk a szezont. Zölden és termőn tarthatjuk a balkonládáinkat, a fűszernövényeinket és a konyhakertünket is.

Üvegházat a szobába! - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Üvegházat a szobába!

Többféle megoldása lehet a lakáson belül kialakított zöld szigetnek. Készíthetünk kis üvegházat fűszernövényekkel. Készen kapható mini üvegházzal is el lehet képzelni, de akinek van ideje és kedve saját maga is viszonylag könnyen tud barkácsolni ilyet. Érdemes cserépbe ültetett kis zöldségekkel és fűszernövényekkel megtölteni az üvegházunkat. Ezek nagy része nem igényel sok időt és energiát, könnyen gondozhatók. Arra azonban mindenképp figyelnünk kell, hogy az üvegházunk napsütötte, szélvédett helyre kerüljön, ahol a növények melegben lesznek. A fűszernövényeket aszerint válogassuk meg mi az az ízvilág, amit szeretünk a konyhában, és mire jut időnk és figyelmünk, ha gondoznunk kell őket. Míg egyes növények nem túl igényesek, más növényekre jobban kell figyelni.

A nagyobb polcos üvegszekrényekben már, ha van elég hely a lakásunkban, el lehet helyezni csodás virágzó cserepes növényeket. Itt is érdemes arra ügyelni, hogy a virágok megfelelő helyre és gondozási körülmények közé kerüljenek. A vízmennyiség adagolására is figyelnünk kell. A szobanövények némelyike igen vízigényes, míg a kaktuszfélék például sokkal kevésbé azok. Ha már a kaktuszokat említjük, nem csak üvegházak és üvegszekrények helyezhetők el kis télikertként a lakásban, hanem terráriumok, akár használaton kívüli akváriumba telepítve, vagy mini sziklakertek, netán egy tündérkert.

A terrárium olyan egzotikus növényekkel telepíthető be, melyek nagyon mutatósak és nem igényelnek sok gondozást. Kiegészíthetjük a mini dzsungelt különböző odaillő dekorációkkal, kavicsokkal, termésekkel, hogy izgalmasabb legyen a látvány. Természetesen lakót is kaphat egy gyíkocska vagy teknős személyében. A mini sziklakert is könnyen elkészíthető, akár emeletes változatban. Néhány kibélelt faláda egymásra helyezve vagy különböző méretű virágcserepek is megfelelnek erre a célra. Földdel és homokkal, kaviccsal feltöltve, egzotikus növényekkel kiegészítve, illetve egy mini vízforgatót, csobogót is beleépítve kellemes és pihentető látvány lesz egész télen.

A mini tündérkert a család, de főleg a gyermekek nagy kedvence lesz. Itt bátran el lehet engedni a fantáziát. Kisebb és nagyobb virágtartó edények, agyagtálak vagy cserepek is megfelelnek erre. Virágfölddel, homokkal és kaviccsal lehet az edényeket feltölteni, majd növényekkel betelepíteni, elég helyet hagyva a tündérkert kis lakóinak. Egy mini fa házikó kis fából barkácsolt kerítéssel lehet a tündérek kuckója. Apró dekorációkkal díszíthetjük a kertet és a házikót, majd végül beköltöztethetjük a lakókat is, a kis tündér figurákat. Nem csak szép, de a gyerekek órákat is el tudnak játszani a zöld tündér birodalommal a hideg estéken.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Külső és belső méregtelenítés természetesen

Ki ne szeretne a reggeli ébredéskor erőtől duzzadóan kipattanni az ágyból? Jó lenne a fásultságot, levertséget, bágyadtságot, ingerültséget, valamint az emésztési zavarokat, fejfájást, a különféle bőrbetegségeket csak hírből ismerni? Marie Farquharson könyvében, a Természetes méregtelenítésben arra hívja fel a figyelmünket, hogy az, ahogyan a saját bőrünkben érezzük magunkat arról a testi képességünkről fest képet, ahogyan a mérgekkel bánunk.

Poke bowl, ízletes és színes tál Hawaiiról

A Poke bowl, vagy más néven csak "poke", az utóbbi évek egyik legnagyobb ételtrendje lett világszerte. Ez a Hawaii-szigetekről származó étel a friss, nyers halat, zöldségeket és szószokat kombinálja egy tálba helyezve. Annak ellenére, hogy eredete a ’70-es évekre nyúlik vissza, a poke mostanra újra divatossá vált, különféle variációkban jelenik meg az egész világon, így Magyarországon is.

Az Auchanból vásárolt szénsavmentes vizet hívott vissza a Szentkirályi

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiralyi termékbe csekély adagban tisztitószer került, ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.