2014.06.21. 12:01:19 4821 24

Van élet a kóla után!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Rövid filmecske készült arról, némi fantáziával mi minden lehetne egy kiürült kólás üvegből! A belőle készült használati tárgyak ott vannak körülöttünk, azonban eddig mégsem asszociáltunk rájuk egy-egy kiürült üdítős flakon láttán. A rövid összeállítás akarva-akaratlanul fontos kérdésekre világít rá, méghozzá a szelektív szemétgyűjtés és az újrahasznosítás fontosságára. Ha nem használjuk fel újra és újra ezeket a palackokat, akkor legalább gondoskodjunk arról, hogy a megfelelő kukába kerüljenek!

Szelektív hulladékgyűjtés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szelektív hulladékgyűjtés

Nézd meg a videót és hasznosítsd kreatívan az üdítős üvegeket!

Íme, számtalan a lehetőség, hogyan kaphat új értelmet, vagy egy második életet egy tartalmát vesztett üdítős flakon:

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.