2014.12.11. 18:03:52 6579 23

Van élet a céges karácsonyi buli után…?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A december nemcsak a karácsony, az ünnepi rohanás, a béke és a gőzölgő bejgli ideje. Az év utolsó hónapjának beköszöntével az év végi hajrá mellett beindulnak a dolgozók tiszteletére és/vagy örömére szervezett céges rendezvények. A cél, hogy az év lezárásaként a kollégák egymás társaságában, egy finom ebéd, vacsora mellett, néhány pohárka ital társaságában ki engedjék a gőzt. Továbbá, hogy még jobban összekovácsolódjanak.

Céges buli - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Céges buli

Csak lazán…

Persze, a jó ízlés határain belül. A jelentős mennyiségű alkohol, a „Végre egy kis lazítás” érzése, az év során ért sérelmek miatti keserűség kombinációja akár érdekes irányba is viheti a bulit. Az itt véghezvitt tetteknek, elkövetett „bűnöknek”, kimondott szavaknak lehetnek következményei. Hol csak néhány napig tartó kuncogás a hátunk mögött, egy-két kínos pillanat, más esetben új munkahely keresése. Nem árt odafigyelni néhány részletre.

Ha nem bírsz ellenállni…

…akkor sincs más lehetőség. Sajnos, nem itt kell pótolni az esetleges túlórák miatt elszalasztott italok mennyiségét. Habár a töménytelen mennyiségű bódító italnak nehéz ellenállni, azért tarts mértéket. Légy vidám és nevess, de bolondot azért ne csinálj magadból. Lerészegedni sem feltétlenül itt kell…

Ha nem bírod magadban tartani…

…akkor vagy menj azonnal haza, vagy ne igyál többet, vagy jó előre keress valami „szúszááá” gyakorlatot, aminek segítségével lenyugszol. Talán nem ez a legalkalmasabb hely és idő, hogy a feletteseddel megbeszéld, mi is a problémád vele, vagy a céggel, esetleg az egyik (általa nagyon, ám általad már nem annyira kedvelt) kollégáddal. Sőt, a kevésbé szívlelt munkatársaddal sem itt kell rendezni a konfliktust, és a csatározások folytatásának sem épp a céges buli a megfelelő terep. Egyrészt, valószínűleg nem ez az ideális pillanat, hiszen mindenki lazítani, vidámkodni érkezett, nem pedig a gondokkal, bajokkal törődni. Másrészt, ha az elfogyasztott alkohol mennyiségét mégis sikerül túlzásba vinni, talán több őszinteséget vihetünk a mondókánkba, mint amennyit szeretnénk. Ez a következő találkozáskor kínos lehet. Ja, a fizetésemelés témáját is hanyagoljuk.

Ha az „Év táncos dolgozója” címre pályázol…

… akkor nyugodtan mutass be egy-két izgalmas táncmozdulatot az asztalon, esetleg huncutul a falnak dőlve, a terem közepén lévő oszlopról/rúdról pedig már ne is beszéljünk. Ha a célod mégsem ez, és alkohol hatására hajlamos vagy túlságosan is elengedni magad, akkor szintén figyelj, hogy ne töltögesd túl sűrűn újra a poharadat. Persze, táncolj, bulizz, érezd jól magad, de azért ez mégiscsak egy munkahelyhez köthető rendezvény, és ne feledd, következő héten is a kollégáid szemébe kell nézned.

Ha ez egy szép barátság kezdete lehet…

…akkor még egy érv amellett, hogy kontrolláljuk viselkedésünket. A céges bulik egyik előnye, hogy olyan kollégákkal, esetleg partnerekkel is kapcsolatba kerülhetünk, akikről eddig keveset tudtunk és fordítva. A lényeg persze nem a haszonlesés, de kapcsolatépítésnek mindenképp jó lehet egy-egy ilyen összejövetel.

Ha végre a munkán kívül másról is beszélgettek…

… akkor minden okod megvan az örömre. Ám a munkahelyi (szerelmi) kapcsolatokkal nem árt vigyázni, hiszen arra sincsen garancia, hogy mindketten ugyanarra gondoltok! És az sem biztos, hogy az éves hajtás okozta feszültséget egy gyors „szerelem” segítségével kell levezetni. Ha egyikőtök sem gondol folytatásra, és kellően diszkrétek vagytok, néhány későbbi kellemetlen pillanatot leszámítva, nem lesz gond. Ám, ha az egyik fél mégis többre vágyna…, az kínos lehet. De tény az is, hogy szövődhetnek szép céges szerelmek, kezdődhet egy életre szóló kapcsolat is ezeken a bizonyos partikon. Látott már ilyet is ez a világ! :)

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...