2016.07.07. 16:47:37 11105 212

Változtasd szépségszalonná a fürdőszobád! – Pedikűr otthon!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hurrá, megérkezett a nyár, és az ujjatlan felsőkkel, a rövid szoknyákkal, nadrágokkal együtt boldogan tipeghetünk majd a kedvenc, jól bejáratott, kényelmes, avagy a legújabb divat szerinti, azaz az idén vásárolt, így kevésbé bejáratott szandinkban. Ám az ápolt körmök mindkettőben ugyanúgy ragyognak majd!

Ápolt lábak - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ápolt lábak

Ha nincs kedved, időd elmenni pedikűröshöz, vagy egyszerűen csak szeretnéd magad ápolni, kipingálni lábadat, illetve lábaidon a körmöket, akkor a következő lépésekre mindenképpen figyelj.

Puhítsd meg!

Mielőtt nekiesnél a körmeidnek, vagy a lábfej bőrének, végy egy nem túl forró, 37 ⁰C körüli [lábfürdőt](http://proaktivdirekt.com/magazin/cikk/kenyeztesd-a- labaid-az- ev-utolso- napjaiban-4-hazi-labfurdo- recept), és csak utána kezdj bele lábaid szépítésének. Áztatás közben a bőrkeményedések felpuhulnak, és könnyedén, de legalábbis könnyebben eltávolíthatóak habkő,reszelő vagy valamilyen „vágóeszköz” segítségével. Arra ügyelj, hogy a „művelet” megkezdése előtt alaposan töröld meg a lábaidat, különös figyelmet fordítva a lábujjak közti területre.

Távolítsd el!

Nem csak a bőrkeményedéseket, de a körömágy bőrét is felpuhítja a finom lábfürdő. Ilyenkor egy kis pálcikával told gyengéden vissza azt. Már léteznek speciális körömágybőr eltávolító készítmények is, ám nagy valószínűséggel ez a kis bőrdarabka nem véletlenül van ott – védelmi funkciója van, hogy a baktériumok ne jussanak be a körömhöz. De egyvalamit biztos ne próbálj meg soha: ne vágd le/ki ollóval ezt a részt! Egyrészt meg is vastagodhat ez a bőr, másrészt olyan sérülések keletkezhetnek,melyek miatt a körömágy amúgy is érzékeny bőre könnyen begyulladhat.

Formázd!

Miután a bőrkeményedések, illetve a körömágy bőre rendben vannak, jöhetnek a körmök. Vannak, akik az ollóra esküsznek itt is, míg mások csakis csipesszel hajlandóak (szó szerint) belevágni. Arra ügyelj, hogy a körmöket az ujjak végéig vágd, illetve hogy túl sokat ne vágj belőle. Ilyenkor fennáll annak a veszélye, hogy benőnek a körmök. A széleket majd reszelővel ki tudod igazítani. Ám a kerek mozdulatok helyett inkább az egyenesre szavazz, hogy elkerüld a körmök benövését.

Elő a színekkel!

Talán ez az egész folyamat legkellemesebb és legizgalmasabb része: a körömlakk színének kiválasztása, majd annak felvitele. Először is jó, ha a szín előtt alaplakkal kened be a körmeidet, így is garantálva, hogy a lakk sokáig a helyén maradjon. Illetve ezzel feltöltheted a köröm apró barázdáit, hogy annak felülete még egyenletesebb legyen.

Ezután jöhet csak a színes lakk, aminek felvitelénél ügyelni kell arra, hogy a köröm bőrét ne kenjük bele vele. Mindig középre húzzuk az első csíkot, és innen festjük be a körmöt az egyik, illetve a másik oldalról. Ha a köröm két szélén kimarad egy-egy keskeny csík, az sem baj, mert ez nyújtja egy kicsit a körmöket – a kerek formával megáldott hölgyek ezt díjazni fogják.

Ha nem szeretnéd, hogy az egyik köröm lakkozása közben a szomszédos ujjak is kapjanak a színből, egy ujjelválasztóval elkerülheted a baleseteket.

Ha sokáig gyönyörködnénk lakkunk színében, egy réteg fedőlakkot kenhetünk még a színre.

Az utolsó simítások

Ha a lakkunk megszáradt, jöhet egy kis krémes kényeztetés. Ezek segítenek csökkenteni a bőrkeményedések kialakulását, illetve némelyik készítmény a lábizzadás ellen is felveszi a harcot.

Ha este volt a nagy pedikűrözés, a krémeknek segíthetsz abban, hogy miután bemasszírozod, felhúzol a lábadra egy pamut zoknit és hagyod hatni a kencét egy éjszakán át.

Forrás: brigett.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...