2019.04.07. 16:29:11 10943 328

Változékony, áprilisi időjárás lesz a héten
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hétfőn a Dunántúlon alakulhatnak ki nagyobb számban záporok, illetve helyenként zivatarok, másutt csak futó zápor valószínű. A keleti, északkeleti szél megélénkül, időnként megerősödik.

Időjárás előrejelzés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Időjárás előrejelzés

Időjárási helyzet Európában:

Európa időjárásában a nagy változás megtörtént, az anticiklon már messze északkeleten, az Ural előterében jár. A magasnyomás délnyugati peremén viszont ciklonális görbületű örvény található, amely mentén felhősödés, és kiterjedt csapadékzóna húzódik, havazás, havas eső, eső egyaránt előfordul. Kontinensünk középső részein több alacsonynyomású képződmény is van, amelyek hatására erősen felhős az ég, többfelé előfordul kisebb eső, zápor. A Földközi-tenger nyugati részén, a Baleár-szigetek felett lévő légörvény miatt zivatarok is kialakulnak a térségben. Szárazföldünkön a legmelegebb a Balkán-félsziget nyugati részén van, itt gyakran 20 fok fölé emelkedik a hőmérő higanyszála. Másutt általában 10 és 17 fok között alakul a hőmérséklet, az esővel, záporokkal tarkított vidékeken ennél pár fokkal hűvösebb az idő. A Skandináv-félszigeten van a leghidegebb, itt akadnak olyan területek is ahol az 5 fokot sem éri el a hőmérséklet a legmelegebb órákban. A Kárpát-medencébe hétfő estig továbbra is meleg, nedves légtömegek áramlanak, elősegítve a záporok, zivatarok kialakulását.

Előrejelzés az ország területére hétfő estig:

A több órás napsütés mellett vasárnap sok fátyol-, és kevés gomolyfelhő várható, hétfőn azonban már a gomolyok kerülnek túlsúlyba, a déli vidékeken pedig felhősebb körzetek is előfordulhatnak. A hajnali órákban néhol pára, foltokban köd képződhet. Vasárnap délután elsősorban a délnyugati, este inkább a nyugati részeken várható záporeső, esetleg zivatar. Hétfőn a Dunántúlon alakulhatnak ki nagyobb számban záporok, illetve helyenként zivatarok, másutt csak futó zápor valószínű. Vasárnap a délkeleti, hétfőn a keleti, északkeleti szél megélénkül, időnként megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 10 fok között alakul. Az Északi-középhegység völgyeiben lehet pár fokkal hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 19 és 26 fok között várható. Az Alföld északi részén lesz a legmelegebb.

Hétfőre virradóra foltokban pára, illetve köd is képződhet. A nyugati határvidék mentén záporeső, esetleg zivatar előfordulhat. A hőmérséklet hajnalban 3 és 10 fok között alakul. Az Északi-középhegység völgyeiben, az Alföld homokhátságain ennél pár fokkal hidegebb lehet a reggel. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között várható, az alacsonyabb értékek a záporok által érintett dunántúli tájakon lehetnek.

Kedden többórás napsütés mellett kiemelten a Dunántúlon erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható, a legkevesebb napsütés északkeleten lesz. Elszórtan alakulhat ki zápor, néhol zivatar. A középső országrészben a legkisebb a csapadék esélye, míg az Alpokalján jelentősebb mennyiség, de így is csak néhány milliméternyi eső eshet. Az északkeleti, északi szél főként az Észak-Alföldön erősödik meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 fok között alakul.

Szerdán többféle várhatóak záporok, zivatarok. A leghidegebb órákban 6-12 fok lehet, napközben 14-21 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön is számítani lehet záporokra, zivatarokra. A minimumhőmérséklet 6 és 12, a maximumhőmérséklet 14-21 fok között valószínű.

Pénteken és szombaton szórványosan valószínű eső, zápor. Helyenként a szél is megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet mindkét nap 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között alakul.

Vasárnap elszórtan előfordulhat kisebb eső. Az északi szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...