2016.06.15. 08:06:35 11059 343

Vágd így a görögdinnyét, ha sokad magadnak tálalsz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A görögdinnye szeletelés egyáltalán nem tartozik a kedvenc nyári elfoglaltságaim közé, sőt, általában inkább ki is hagyom ezt a műveletet és egyszerűen kikanalazzuk a dinnyét a héjából (miután félbe, vagy negyedbe vágtuk). Ez a módszer azonban nem mindig járható út.

Görögdinnye - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Görögdinnye

Ha ketten vagyunk a férjemmel, az ölünkbe veszünk egy fél dinnyét egy naaaagy tálcán, és úgy esszük. Kanállal, szépen, viszonylag tisztán. :) De mi a helyzet ha vendégek jönnek, és a szokásos szeletek is túl nagyok ahhoz, hogy kulturáltan el lehessen fogyasztani őket. Tudod, a könyöködön csöpögő és az álladon csurgó dinnyelé nélkül? :)

Nos, ilyenkor jön jól ez az egyszerű módszer:

Egyszerűen vágd hasábokra/kockákra a dinnyét, ahogy egy burgonyával tennéd. A félbevágott dinnyét fordítsd le, majd vágj csíkokat keresztbe, és hosszába is. A végén kisebb dinnyehasábokat kapsz, amit könnyű lesz elfogyasztani! Teljesen partikészen tálalhatod a kicsi és nagyobbacska vendégek örömére!

forrás: the-girl-who-ate-everything.comforrás: the-girl-who-ate-everything.com

A módszert a the-girl-who-ate-everything.com oldalon találtuk, és minket meggyőzött!

forrás: the-girl-who-ate-everything.comforrás: the-girl-who-ate-everything.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Gyors kényelmi desszert, amit a gyerekek is imádni fognak: Rizspuding kétféleképpen

Minden embernek van legalább egy olyan étel, ami a legjobban hiányzik neki a gyermekkorából, de csak az édesanyja tudja ugyanúgy elkészíteni. Csak nosztalgiával lehet visszaemlékezni azokra a különleges ételekre és desszertekre, amelyek korábban nem csupán a hasunkat, de a szívünket is felmelegítették.

Villámgyors gyümölcsös sütik

Nyaralás közben, főleg a nagy kánikulában az ember nem szívesen tölti az időt a konyhában, ha nem feltétlenül muszáj. Otthon főzőcskézünk, de ezt a folyamatot minél gyorsabban és hatékonyabban szeretnénk letudni. Azonban azt is figyelembe kell vennünk, hogy amellett, hogy gyorsak vagyunk érdemes hatékonyan is gondolkodni. Lehetőleg kis energiabefektetéssel nagyobb mennyiségű falatoznivalót készítsünk, ami laktató és nem is romlik a fejünkre azonnal, ha nem tesszük hidegre. Ilyenkor jöhet megoldásként szóba a gyorsan elkészíthető gyümölcsös süti. Praktikus, ízletes és bármikor fogyasztható, ha a család megéhezik. Nézzük milyen recepteket próbálhatunk ki.

Nem bírsz leállni a befőzéssel? – Készíts hagymalekvárt!

A nyár vitathatatlanul a lekvárok, befőttek, savanyúságok, vagyis az ízek télire történő elmentésének időszaka. Már nálad is sorban állnak a kamrapolcon házi készítésű finomságok, de úgy érzed, még hiányzik valami, a lenti recepttel bővítheted a repertoárt. Készíts hagymalekvárt!