2015.03.28. 09:15:23 22279 482

Űzd el a bűzt! – Házi tippek szagos lefolyó ellen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A lakás csillog-villog, a fürdőszoba csakúgy ragyog, a konyha ismét régi fényében tündököl. Minden tökéletes…lenne, ha az a kellemetlen szag is eltűnne, ami a lefolyókból árad.

Lefolyó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lefolyó

Ha Téged is bosszant ez az apró kis „baki”, viszont nem használnál vegyszert az eltüntetéséhez, próbálj ki most velünk néhány házi módszert!

Néha nem a legegyszerűbb a legjobb

Persze, a legegyszerűbb az, ha leugrunk a közeli, vagy távolabbi üzletbe, leveszünk a polcról egy lefolyótisztítót, amit beleöntünk a lefolyóba, némi hatás után forró vizet rá és már kész is. A víz csakúgy száguld lefelé és a kellemetlen szagnak nyoma sincs. De ezzel nemcsak pénztárcánkat nem, de környezetünket sem kíméljük. Pedig csak körbe kellene kicsit néznünk a konyhában, hogy gyorsan és környezetkímélőn orvosoljuk a problémát.

A megelőzés

Talán ezzel lenne érdemes kezdeni. Ne légy rest a lefolyóba passzoló műanyag vagy fém „szűrőt” venni és használni, hogy megakadályozd, hogy a nem odavaló hajszálak, ételmaradékok és egyéb szennyeződések útját állják a lefolyó víznek és kellemetlen szagot árasszanak.

A lefolyó tisztítása - ha már itt a baj:

  • Hogy rendszeresen átmoshasd a lefolyót, mindig legyen otthon ehhez való pumpa. A fürdőszobában és a konyhában egyaránt használhatod (de érdemes két darabot tartani belőle a két különböző helyre).
  • Dobj a lefolyóba két evőkanál sót és egy fél óráig hagyd hatni, majd hideg vízzel öblítsd le. Használhatsz még magas koncentrátumú sóoldatot is.
  • Tegyél 4 evőkanál sütőport és egy fél csésze ecetet a lefolyóba. Az ecet felhabosítja majd a por, ami aztán letisztítja a csövet. A folyamat alatt csobogást és bugyborékolást kell hallanod a lefolyóból. Ha elnémul, önts a lefolyóba forró vizet és mosd át a csövet.
  • A konyhai lefolyóban még makacsabb lerakódás található, hiszen ide sokszor zsíros, olajos dolgokat is öntünk, amik könnyebben megtapadnak a cső falán, és amiben egyszerűbben fennakadnak a különböző szennyeződések. Ezek aztán még kellemetlenebb szagot árasztanak. Ezért ide dobj 1-2 evőkanál szódabikarbónát, hagyd hatni és forró vízzel öblítsd le.
  • Egy adag ecet vagy egy adag mosogatószer is csodákra képes. Öntsd egyikből, vagy a másikból a lefolyóba, hagyd hatni egy ideig és ezt is forró vízzel öblítsd le.
  • A legbűzösebb lerakódások gyakran a szifonban találhatóak. Ha sehogy sem tudod elűzni a szagokat, sajnos le kell a szifont szerelni és úgy kell megtisztítani. Jó szolgálatot tehet ilyenkor egy drótkefe.:)

Mi a helyzet az eldugult lefolyókkal?

A duguláselhárításról ebben a cikkünkben olvashatsz részletesebben:

Duguláselhárítás otthon: tippek, amiket kipróbálhatsz>>.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szavazz a receptjáték versenyzőire! Az első étel: narancsos csirkemell falatkák

Indulhat a szavazás! A héten különösen szükségünk van rátok, főleg a karácsonyi receptjáték nevezőinek, akiket támogathattok a recept melletti szív megnyomásával, cikkeik megosztásával. Akinek a receptje mellett a legtöbb szív összegyűlik, az kapja majd az 1.000.000 Ft-os nyereménynövelést, amellyel már versenybe is szállhat a fődíjért a december 14-i nyereményjáték sorsoláson.

Túl az édességtengeren – Mi kerülhet még az adventi naptárba?

Boltban vásárolod, vagy éppen kézzel készíted az idei adventi naptárt? Bármelyik verziót is választod, a belevalókat variálhatod kedvedre, ha ebben az évben úgy döntesz, édesség helyett inkább valami mást rejtenél el az egyes napokhoz. Íme, néhány ötlet, a csokin túl!

Igaz, hamar sötétedik, de ne legyünk depressziósak!

A tél és a karácsonyi ünnepek elég ellentmondásos időszaknak tekinthetők az emberek életében. Egyrészt a hideg ellenére megvan a maga szépsége és hangulata ennek az évszaknak. Másrészt a nyárral és az ősszel véget ér a napsütötte, vidám és hosszú nappalok sora, ami hát, valljuk be, elég fájdalmasan érint sok mindenkit. A gyerekek is nehezen viselik a bezártságot, hiszen tele vannak energiával, amit a szabad levegőn sokkal egyszerűbb levezetni és kiélni. Így viszont a négy fal közé kényszerülve nem csak nekik, de a szüleiknek is elég nehéz az életük. Hogyan éljük túl a hosszú, téli, sötét estéket?