2020.06.08. 15:11:52 11456 346

Üvegezd az erkélyed! Megéri!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Exkluzív pihenő helyet szeretnél otthon kialakítani, de szeretnéd, hogy a költségeid a kellemes mellett hasznosak is legyenek? Itt az ideje beüvegezni az erkélyed! Tökéletes hangulat, fokozott biztonság és anyagi spórolás egyszerre. Na, ez kell nekünk!

Beüvegezett erkély - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Beüvegezett erkély

Hosszú távon érdemes megvizsgálnunk az erkély vagy terasz beüvegezésének kérdését. Számos érv szól ugyanis mellette, hiszen a szabad erkélyek sokszor kihasználatlanul maradnak, ha a télen kitett töltött káposztát nem számítjuk.

Csend, nyugalom, biztonság

Egy csepp kis lakásban közel lehetetlen, de egy nagyobban is nehézkes olyan nyugalmi sarkot kialakítani, ahová nem férnek be a mindennapok gondjai, a hétköznapi kupi. Ahol kicsit magunk lehetünk egy jó könyvvel, anélkül, hogy valami folyton kizökkent. Erre tökéletes egy beüvegezett erkély, hiszen félig kizárja a külvilágot, mégis valamennyire a szabadban lehetünk, ráadásul remek zajszűrő. Az erkély-kuckó kialakítása lehet a természetes fényre alapozott, de akár színes függönnyel még meghittebbé is varázsolhatjuk vagy rakhatunk fel kívül tükröződő, belülről átlátszó fóliát. Ha kivontuk magunkat a családi pörgésből, - akár kettecskén a kedvesünkkel - és a város zaját is üvegen kívülre száműztük, úgy tölthetjük az időt, mint egy vidéki kertecskében.

Ne felejtsük el, hogy üvegezve jóval biztonságosabb is. Földszinti, magasföldszinti lakásban kockázatot jelentenek az erkélyen át besurranó bűnözők, akiknek akadályt állíthatunk a zárt erkéllyel. A kisállatok biztonsága pedig a magasabb emeleteken kiemelten fontos, hiszen a cicák előszeretettel egyensúlyoznak erkély korlátokon, míg nem egyszer… de még az előtt üveg lesz a teraszon!

Manapság már olyan megoldásokat találhatunk, ahol kívül és belül sincs ormótlan keret, valódi üvegfalak vesznek minket körül, melyek szép időben akár nyithatóak is. Tehát aki nem biztos a szabad erkély kontra fedett erkély ügyben, az is bármikor egy-két mozdulattal ismét a régi erkélyén találhatja magát.

Legyen több energiád – és kisebb a fűtésszámlád

Nem csak a lelkünket tölti fel energiával az újonnan beüvegezett erkélyünkön töltött idő, de ez az átalakítás a pénztárcánkat is meghatja majd. A levegő remek szigetelő, így a zárt üvegezés által befogott tér természetes szigetelőrétegként működik a nyári meleg / téli hideg és a lakás hőmérséklete mögött. Ha pedig kevesebb meleg áramlik ki a fűtött szobából, úgy kevesebbet kell fűtenünk, tehát alacsonyabb költségekkel kell majd számolnunk. Hidegre és a klíma használatra természetesen ugyanez áll.

Téli lak a növényeinknek

A teleltetés a legtöbb növény életében fontos, még szobanövények közül is vannak olyanok, például a citrus- és orchideafélék, amiknek szükségük van a hidegebb időszakra évente pár hónapig, ám fagypont alatt nem lehetnek. Ezen növények teleltetésére tökéletes az üvegezett erkély, hiszen fényt kapnak és hűvösben lehetnek, mégsem fagynak el. Amelyik zöld barátunk pedig sötétítést is igényel a hűvös mellett, azt nagyobb ládával lefedhetjük erre az időszakra az erkélyen.

Megnövelt élettér

A korábban feledésbe merült erkélyt beépíthetjük a mindennapjainkba is, hiszen a teret jól kihasználva állandó reggeliző helyünk is lehet. Vagy olvasó sarok. A társas-, panel-, és bérházak falai közt sokszor nehezen megoldható a kerékpár, sportfelszerelés stb. biztonságos tárolása, ráadásul a nyári erkély búrotokat sem mindig van hová tenni télen. Üvegfedett teraszunk azonban védelmet nyújt az év bármely pillanatában a kerékpárunknak, a kávéasztalnak, vagy amit épp odaképzeltünk!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...