2021.04.24. 12:10:01 6779 216

Utazzon veled a kutyusod - és legyen neki is kényelmes!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Imádtok együtt lenni, ezért magaddal vinnéd valahová? Vagy éppen a kutyusod az, aki imád utazni, és ezért ülteted autóba? A biztonsága és kényelme érdekében jobb, ha egy-két alapvető dologgal tisztában vagy! És indulhat a biztonságos közös út!

Utazás kutyával - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Utazás kutyával

Kutyáink annyira az életünk részei, hogy nem is szívesen hagyjuk hátra őket egy túra, nyaralás, utazás során. És ez így is van jól, amennyiben megfelelő körülményeket biztosítunk hozzá. Olykor pedig a szükség nagy úr, és kényszerhelyzet miatt kell utaztatnunk az ezt egyébként rosszul viselő kutyusunkat– ám ebben a szituációban is megkönnyíthetjük számára a kellemetlen pillanatokat.

Mindig biztonságban, ez a legfontosabb!

Alapvetően kétféle biztonságos módszer van a kutyusok autóban utaztatására. Az egyik, ami kocsi-specifikus, ugyanis nem minden személyautóban oldható meg, ha egy a kutyus méretéhez passzoló szállító ketrec vagy boksz kerül rögzítésre a csomagtérben. Ebünknek ugyan nincs így nagy mozgástere és nem lehet velünk, de garantáltan nem fog örömében, félelmében az ölünkbe vagy akár az ablakon, nyitott ajtón kiugrani. Ami viszont még baleset esetén is megvédheti komolyabb sérülésektől kedvencünket, az a kutya számára gyártott biztonsági öv – hámhoz csatlakoztatva. Vigyázzunk, nyakörvhöz sose kapcsoljuk, mert már kisebb fékezés esetén is nagyot ránthat a nyakán. Amellett, hogy biztonságos, így az utastérben maradhat velünk a kutyus.

Szintén a biztonsági intézkedésekhez tartozik a ki-és beszállás és az utazás közbeni viselkedés korlátozása is. A ki- és beszállást, ha nem stabil kerítéssel körbezárt kertben vagy garázsban történik, akkor mindenképp pórázon vezetve végezze el a kutyus. A pórázt csak akkor oldjuk le a hámról, ha a biztonsági öv már becsatolásra és rögzítésre került- és fordítva. Ez fokozottan igaz minden pihenőre, ki-és beszállásra, itatásra, pisiltetésre útközben is. Jól behívható kutyust se hagyjunk póráz nélkül dolgát végezni, szaglászni autópálya, autóút melletti pihenőnél és idegen helyen se. Az ablakból kilógatni a buksit jól eshet ugyan az ebnek, de kötőhártya- és fülgyulladáshoz vezethet, inkább ne engedjük.

Ha megállunk, akár csak egy gyors tankolásra is, sose hagyjuk a kutyust felhúzott ablak mellett a kocsiban. A meleg és a levegőhiány is komoly bajt okozhat, a 2 percesnek tervezett távollét is elhúzódhat váratlanul!

Az ellátmány

Mindig legyen nálunk víz és itatótál, akár milyen rövidkének ítéljük is az utat. Kakiszedő zacsi, póráz, jutifalat, szájkosár (szabályszegés megelőzése végett) és egy-két rongy vagy nedves törlőkendő sem árt. És persze valami játék… ????

Forrás: divany.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...