2017.11.28. 11:05:34 10652 279

Ünnepi díszben az étkező - mesés karácsonyi terítékek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha máskor nem is szoktunk annyira foglalkozni a terítékkel, karácsonykor azért mindenki szeretné megadni a módját. Összegyűjtöttünk nektek néhány képes ötletet, és egy-két gondolatot is a különböző karácsonyi színösszeállításokról!

Karácsonyi teríték - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karácsonyi teríték

Arany - Csak módjával!

Elegáns és nagyon ünnepi az arany teríték, de nevezzük inkább aranyosnak... Mert nem jó túlzásba vinni, fő színnek semmiképpen nem választanám. Az arany inkább csak amolyan kiegészítő szín legyen, ami felteszi a karácsonyi asztalra illetve étkezőre a koronát. Az arany lehet ugyan hangsúlyos, de semmi esetre se legyen túlsúlyban. Válasszunk mellé fehéret főszínnek, akkor finoman lesz ünnepi a dekoráció. Pirossal kombinálva talán már túl sok is lehet, de hát ez ízlés dolga, minden az arányoktól függ. :)

Piros - A szeretetért és a teli hasért! :)

Ha az ünnep fő színe a piros lesz, akkor biztosan sokat eszik majd a család. Tudniillik a piros és narancssárga színtől jobb lesz az étvágyunk. :) A piros színnel és árnyalataival biztosan nem nyúlunk mellé, ha a karácsonyi asztalról van szó. Egyaránt lehet játékos, de elegáns is a terítékünk.

Karácsonyi terítékKarácsonyi teríték
Karácsonyi terítékKarácsonyi teríték

Zöld - a komolyabb, elegánsabb dekorokhoz

A zöld színt is gyakran társítják a karácsonyhoz, de a tiszta fenyőfa zöld dekoráció talán egy kicsit túl komoly, sőt, akár búskomor is lehet. Mindenképpen dobjuk fel valami világos színnel, fehérrel, kicsi arannyal, ha ez lenne az alapszín.

Karácsonyi terítékKarácsonyi teríték

Fehér - csak szolidan, bárkinek, bármikor!

A hófehér dekoráció akkor mutathat jól, ha hangulatos fényekkel is készülünk, márpedig karácsonykor nem szoktunk fukarkodni a fényekkel, így ezt ki is pipálhatjuk. Egy-két gyertyatartó, adventi koszorú, illóolaj-párologtató, led füzér az ablakban, és egy nagyon kellemes dekorációt kapunk. Nem túl hivalkodó, szolid és bájos.

Karácsonyi terítékKarácsonyi teríték

Színes - Ha vidám karácsonyt szeretnél!

Ha nem szeretnénk egy főszínt választani, akkor törekedhetünk arra is, hogy minden színes legyen. A fánk, az asztaldíszünk, az adventi koszorúnk. Persze legyen harmonikus, és ugyanazokkal a színárnyalatokkal operáljunk. Bohókás, játékos hatást kelthetünk ha például pinket, zöldet, narancssárgát párosítunk.

Ha már a játékosságnál tartunk

Ez a tányérokból és szalvétákból elkészített hóember nagyszerű ötlet szerintünk! A gombok, az orr és szemek pedig pici előételként szolgálhatnak. :)

Karácsonyi teríték | fotó: pinterest.comKarácsonyi teríték | fotó: pinterest.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Svéd uborka télire – félúton a vegyes vágott és a csemege uborka között

Végre igazán finom, uborka ízű az uborka -akinek már sikerült tök illetve víz ízű uborkát vásárolnia, az tudja, hogy miről beszélek -, így most érdemes eltenni, illetve frissen elkészíteni. Ha a hagyományos uborka salátát már meguntad, próbáld ki a svédek kedvencét, és rakd el télire.

Villámgyors gyümölcsös sütik

Nyaralás közben, főleg a nagy kánikulában az ember nem szívesen tölti az időt a konyhában, ha nem feltétlenül muszáj. Otthon főzőcskézünk, de ezt a folyamatot minél gyorsabban és hatékonyabban szeretnénk letudni. Azonban azt is figyelembe kell vennünk, hogy amellett, hogy gyorsak vagyunk érdemes hatékonyan is gondolkodni. Lehetőleg kis energiabefektetéssel nagyobb mennyiségű falatoznivalót készítsünk, ami laktató és nem is romlik a fejünkre azonnal, ha nem tesszük hidegre. Ilyenkor jöhet megoldásként szóba a gyorsan elkészíthető gyümölcsös süti. Praktikus, ízletes és bármikor fogyasztható, ha a család megéhezik. Nézzük milyen recepteket próbálhatunk ki.

Nem bírsz leállni a befőzéssel? – Készíts hagymalekvárt!

A nyár vitathatatlanul a lekvárok, befőttek, savanyúságok, vagyis az ízek télire történő elmentésének időszaka. Már nálad is sorban állnak a kamrapolcon házi készítésű finomságok, de úgy érzed, még hiányzik valami, a lenti recepttel bővítheted a repertoárt. Készíts hagymalekvárt!