2017.07.10. 08:30:26 15031 340

Újra tiszta zuhanyfüggöny – Így lehetséges
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha valaminek kellemetlen, nehézkes a tisztítása, tisztán tartása az otthonunkban, akkor az a zuhanyfüggöny. Ha moshatót választunk, akkor viszonylag egyszerű dolgunk van, hiszen csak „lekapjuk” a tartójáról, és már mehet is a mosógépbe. Túl hosszan tartó tisztaságot viszont így sem várhatunk. Van megoldás?

Zuhanyfüggöny - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zuhanyfüggöny

Apróbb trükkökkel megkönnyíthetjük a dolgunkat, akár gépben mosható, akár kézzel tisztítható függönnyel van dolgunk.

A legnagyobb ellenség

A szappan-, tusfürdő és samponmaradékok, a függönyre került, bőrünkről leváló darabkák, egyéb szennyeződések egy zuhanyzás utáni alapos leöblítéssel könnyen eltávolíthatóak. Ám a penész már nagyobb fejtörést okozhat. A legjobb persze, ha törekszünk ennek elkerülésére.

Penész – hogyan kerülhető el?

Néhány rém egyszerű trükkel megelőzhető, hogy a zuhanyfüggönyön hamar penészfoltok jelenjenek meg.

  • Az első használat előtt körülbelül fél napig áztassuk sós vízben a függönyt.

  • Mielőtt feltennénk a helyére a függönyt, kenjük át vékonyan babaolajjal. Így a víz, a szennyeződések könnyen leperegnek majd róla.

  • Zuhanyzás után mindig húzzuk ki a függönyt, soha nem hagyjuk összeráncolva! Ugyanis ha nem így teszünk, a redők közötti nedves környezet kiváló táptalaja lesz a penészgombáknak, és szép lassan elkezd foltosodni a függönyünk. Ha szeretnénk, hogy minél előbb megszáradjon a „firhangunk”, zuhanyzás után tárjuk ki a fürdőszoba ablakát.

Tisztító tippek a zuhanyfüggönyhöz

  • Ha mosható függönyt választottál, akkor 30 ⁰C-on nyugodtan dobd be a gépbe, és válassz neki valamilyen kímélő programot. A centrifugálást akár ki is hagyhatod. És ha lehet, ne mással együtt mosd ki a függönyt!

  • Ha gépben nem mosható a zuhanyfüggöny, akkor engedj egy vödörbe, vagy a fürdőkádba vizet, tegyél bele semleges tisztítószert és áztasd benne a függönyt egy éjszakán át. Másnap, tiszta vízben való öblítés, kicsi szárítás után mehet is vissza a helyére.

  • Néha fújd be a függönyt is a fürdőszobai tisztítóval, hogy elkerülhesd a vízkő lerakódását is!

  • Egy kefe segítségével hatékonyan letávolíthatóak a különböző szennyeződések a függönyről. Ha megvagy a tisztítással, kend át egy kis ecettel vagy citromlével, hogy a még megmaradt „bacikat” is eltávolítsd. Tiszta, és friss illatú lesz majd a „firhang”.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...