2015.03.20. 13:30:00 11520 319

Újabb ötlet a húsvéti asztalra, avagy mire jó a tojáshéj?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A tavaszi ünnep egyik legjellegzetesebb szimbóluma a húsvéti tojás. Hogy pirosra, kékre, zöldre fested, milyen módon dekorálod, ágakra aggatod - számtalan variáció létezik ma már. De hogy hogy lesz belőle apró „virágkaspó”? Erre most megkapjuk a választ!

Tojáshéj kaspó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tojáshéj kaspó

Amellett, hogy rendkívül könnyen elkészíthető, remekül mutat az asztalon, polcon, bárhol, még húsvéti dekorációként is megállja a helyét a tojáshéjból készült „kaspó”. Sőt, akár a szombati reggeli „maradékából” is összedobhatod. És környezetbarát, ami nem utolsó szempont.

Gyűjtögess!

Csupán néhány széttört tojáshéjra van szükséged, az pedig minden háztartásban akad. Arra azonban figyelj, hogy a „törés helye” lehetőleg mindegyik tojáson máshol helyezkedjen el: némelyiken lehet középen, felül, valamelyiken pedig csak egy egész pici lyuk legyen. Ettől lesznek változatosak a kis kaspók. Ami még fontos, hogy a dekorációra szánt hájakon ne legyen repedés, hiszen el kell bírniuk a beléjük töltött földet.

Csak alaposan!

Fontos, hogy alaposan tisztítsd és szárítsd ki a tojáshéjakat. Ha ez nem sikerülne, sajnos a bent maradt anyag a megtöltés után hamar kellemetlen szagot árasztana, ami jócskán rontana a dekoráció szépségén.

Tojáshéj kert | Forrás: telegraph.co.ukTojáshéj kert | Forrás: telegraph.co.uk

Tölts!

Ha túl vagy az „anyagbeszerzésen”, a tisztításon, szárításon, jöhet a feltöltés. Töltsd meg virágfölddel a kaspókat és ültess bele valamilyen növényt, ízlés szerint.

Tipp: ha szeretnéd, hogy a kis „virágtartók” még változatosabbak legyenek, festhetsz rájuk valamilyen színes mintát. Ettől még egyedibb lesz majd!

Illeszd be!

Hogy a tojástartóból készített húsvéti dekoráció része lesz, netán több „tojáskaspó” kerül majd a húsvéti koszorú közepére, esetleg fűből, mohából, vagy „csak” zöld (krepp)papírból készítesz nekik fészket – mindegy! Nagyon jól mutat majd az ünnepi asztalon, bárhogy variálod!

Forrás: freundin.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...