2022.07.13. 12:00:00 7178 245

Új hóbort: Nem véletlen terjednek a természetes medencék!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A természetes medencetrend iránti őrület már több évtizeddel ezelőtt elkezdődött Európában. Azóta ezek a természetes medencék – a hagyományosan téglalap alakú, klórral teli úszómedencékkel szemben – lassan egyre szélesebb körben lettek népszerűek.

Természetes medence - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Természetes medence

A természetes medencéket úgy tervezik, hogy lehetőleg minél jobban utánozzák a kisebb tavakat; ezért gyakran szabálytalan alakúak, valamint sziklákkal és vízesésekkel teszik még valódibbá ezeket az épített medencéket.
Természetes medencének azonban még nem számít az, amelyet úgy építettek meg, hogy az úgy nézzen ki, mint egy természetes víztömeg. A legtöbb úszómedencével ellentétben a természetes úszómedencék vizét szervesen szűrik meg a vegyszerek helyett. A tisztított víz egy regenerációs zónán - kavicsszűrőn, vagy a vizet tisztító növényekből kialakított vizes élőhelyen – keresztül jut be.

A természetes medence előnyei

Az ilyen medencék formája nagyon rugalmasan alakítható az udvar adottságaihoz. A legtöbb alja betonnal van feltöltve, és a kavicsszűrőt a föld alá is helyezhetjük, ha zavar minket a látványa.
A természetes medencék legnagyobb előnye, hogy környezetbarátok, és ezáltal sokkal kevesebb karbantartást igényelnek, mint a hagyományos medencék:
Nem igényelnek klóros kezelést, vegyszeres szűrést, pH-kiegyenlítést, csupán törmeléktől mentesen kell tartani az ilyen természetes medencéket.

A természetes medencék hátrányai

A természetes medencékkel kiépítése magasabb kezdeti befektetéssel jár együtt, mint egy hagyományos medence telepítése, főként a szűréshez szükséges külön medence miatt.
A regenerációs zóna szükségessége azt is jelenti, hogy több területre van szükség a megépítéséhez; emellett nehéz lehet jó vállalkozót találni egy ilyen medence megépítéséhez.
A természetes medence látványa szokatlan lehet a tökéletesen tiszta, kék víz után, hiszen szerves víz az algák jelenlététől függően barnás árnyalatot kaphat, habár teljesen biztonságos úszáshoz! A természetes medencék a hideg téli hónapokban ugyanúgy befagyhatnak, mint az igazi tavak.

Forrás: www.thespruce.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...