2023.01.03. 09:20:00 6679 253

Új év, új környezet: Legyen saját függőkerted!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szereted az élő, zöld környezetet? Ne várj a szép levelekre tavaszig! A legkisebb terek is csodás zöld oázissá varázsolhatók egy kis fantáziával. Csak hagyd a levegőben lógni egy kicsit a kérdést és meglásd, a megoldás hamar körvonalazódni fog.

Függőkert - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Függőkert

Kis terek felvirágoztatásához szemléletmódot kell váltanunk: Felejtsd el a padlón álló állványokat, és vesd a tekintetedet a falra és a plafonra! Amíg a saját lehetőségeidet nem találod meg, addig inspirálódj a már megvalósított függőkertek megoldásiból.

Függőkert a plafonról lelógatva

A kampókról lecsüngő kaspókba bármit ültethetünk, de ne feledkezzünk meg a levegőben föld nélkül lebegő növényekről. A növényeket lógassuk különböző magasságokba, amit rudakról is megtehetünk.
A virágcserepek közvetlenül az ablak előtt is lóghatnak, de figyeljünk arra, hogy tűző nap az év egyik szakaszában se érje őket.
Egy kicsit különlegesebb megoldás, amikor a növények nem cserepekben és kaspókban fejlődnek, hanem különböző formájú üvegcsékben. Ezekben lehet csupán víz, de vannak olyan kialakítások is, amelybe termőföldet is tehetünk.
Aki vonzódik a szokatlan, mégis gyönyörű megoldásokhoz, készítsen saját kokedamákat, azaz japán mohagolyókat, amelyeket szintén fel lehet lógatni! Erről bővebben a kertszepites.com oldalon lehet olvasni.

Függőkert függőleges felületen

Gondolkozz a plafontól a padlóig! A fal egy szakaszát vagy az egyik egész oldalfalat is felhasználhatod az új projekt kialakításához.
A növények kaspóját rögzítheted rácshoz, rombusz alakú fa tartószerkezethez, de itt is remekül működnek a különféle kampók. Érdemes a rendelkezésre álló süllyesztett polcokat is beépíteni a függőkertbe, így még dinamikusabb lesz az élő zöld falunk. Egy másik helytakarékos megoldás, hogy pl. az emeletre vezető lépcső oldalát borítjuk be a növényekkel.
A falra függesztett növénykerthez inkább a bokrosabb és futónövényeket kell előnyben részesítenünk.

Akármilyen jól is néz ki a függőkertünk, mielőtt teljesen beborítjuk növényekkel a falat, találjuk ki, hogyan is fogjuk az egyes növényeket öntözni.

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...