2018.01.19. 14:22:35 12489 355

Tűzd ki! Érd el! – Így haladj a célod felé!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Új év, új élet, új célok. És van, hogy régi megvalósítási módok. Sajnos, az is megesik, hogy éppen ezért újabb kudarcok. Mit tehetünk, hogy álmaink, vágyaink, céljaink még könnyebben megvalósuljanak, valóra váljanak? Nézd végig listánkat, talán segíthet!

Siker, győzelem - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Siker, győzelem

Lehet ez a cél egy előléptetés a munkahelyen, lehet egy új otthon vásárlása, felújítás, egy családtaggal, baráttal való kapcsolat újraélesztése, a köztetek lévő konfliktus tisztázása, a kedvenc sportodban való előbbre jutás, sikeres életmódváltás, szóval, bármi, a lényeg, hogy jó úton haladj a célod felé, és így biztos lesz a siker!

1.Légy konkrét!

Fogalmazd meg magadnak egyértelműen, mit is szeretnél elérni. Akár azt is, mennyi időn belül. Írd le, hogy később, ha célod megvalósul, elégedetten olvasd majd, mit is szerettél volna elérni. Ha nagyon kreatív vagy, akár le is rajzolhatod, festheted, verset, dalt is írhatsz róla!

2.Légy rugalmas!

Ha egy jónak vélt út, eszköz, módszer mégsem hoz sikereket, nem visz közelebb a célodhoz, ne ragaszkodj hozzá! Merj változtatni!

3.Jóból is megárt a sok!

Célból meg még inkább! Vagyis ha túl sok mindent akarsz elérni egyszerre, az nem valószínű, hogy sikerhez vezet. Szelektálj a céljaid közül, és egyszerre csak egyre koncentrálj!

4.Oszd fel!

A legjobb, ha a fő célodhoz vezető utat kisebb állomásokra osztod fel, és így jutsz egyre közelebb a sikerhez. Közben a kisebb állomásokon elért sikerek erősítik az önbizalmadat, motiválnak, hogy gyerünk, menj tovább, csináld!

5.Hagyj fel velük!

Bizony, lehet, céljaid elérése érdekében fel kell adnod bizonyos szokásaidat, berögződéseket! Sőt, még az is megeshet, hogy a komfortzónádból is ki kell lépned! De hát, valamit valamiért!

6.Erősítsd magad!

Most nem fizikai, hanem lelki erősítésre gondolunk! Vidd előre, bíztasd magad pozitív motiváló mondatokkal! És ismételd magadnak őket, akár minden nap, illetve naponta többször!

7.Koncentrálj!

Méghozzá az erősségeidre! Mert mindenkinek vannak, sőt, gyenge pontjai is, de nincs is ezzel semmi baj! Ha igyekszel arra figyelni, miben vagy jó, azzal növeled az önbizalmadat, a magadba vetett hitet!

8.Ne hagyd magad eltántorítani!

Ha biztos vagy abban, hogy a kitűzött cél tényleg a hasznodra válik majd, ne engedd, hogy mások véleménye, egyéb negatív, befolyásoló tényezők eltántorítsanak ettől a céltól!

9.Jutalmazd magad!

Ha elérted a fő célod, vagy egy-egy „részcélt”, jutalmazd meg magad! Valami finomsággal, egy új ruhával, táskával, kozmetikai kezeléssel és így tovább! Vagy egyszerűen csak engedj magadnak egy lazulós délutánt, estét, amikor tényleg nem foglalkozol semmivel, csak kikapcsolsz, pihensz.

10.Jöhet a következő!

Ha elérted a kitűzött célt, és szusszantál egyet, ne légy rest a következő célodat is megfogalmazni, és indulhat elölről az egész „elérési folyamat”! Hajrá!:-)

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezért érdemes lapozgatni a „füveskönyveket”

A sokak ágy mellé helyezett olvasmányává vált Márai-féle Füves könyv olyan minden embert érintő és érdeklő kérdéseket tart szem előtt, mint: a testi fájdalom enyhítési módjai vagy éppen a mindennapi alapigazságok. Az eredetileg botanikai ismeretek közlésére alkalmas füves- vagy füvészkönyvek idővel életbölcsesség-gyűjteményekké váltak, melyek az élethosszig tartó önismeret útján tanácsokkal, intelmekkel és útmutatásokkal szolgálnak bennünket.

Fel a kalappal! Elegáns védelem a fejnek

Érdekes, hogy egészen a XVII. század beköszöntéig egyetlen úri hölgy sem viselt kalapot. Viseltek azonban a cselédasszonyok, az alsóbb rétegekhez tartozó fiatal lányok, majd a későbbiek folyamán a városi polgárság hölgyei is. Ezután már nem kellett sok ahhoz, hogy a pompás kalapok belopják magukat a nők budoárjaiba, így előszeretettel viselték azokat séták, cukrászdázás, díszes vacsorák, vendéglők, teadélutánok idején, vagy éppen udvarlók fogadásakor. Nem csoda hogy a fejfedő-eleganciának ma is sokan hódolnak.

A tested többet „mondhat” minden szónál – Mert nem csak szavakkal kommunikálunk

Testünknek külön nyelve van, ami hangok és szavak nélkülisége ellenére is jelentőségteljes. A nem szavakkal közölt kommunikációs módok között élen járnak a gesztusok, a testtartás, a mimika, a szemkontaktus és a testtartás. Ezek alátámaszthatják vagy épp ellenkezőleg: érvényteleníthetik a verbálisan átadott üzenetközvetítéseket. Hitelesíthetik vagy hitelteleníthetik, hangsúlyozhatják vagy súlytalanná formálhatják mindazt, ami a szóbeli közlés során elhangzott.