2019.09.27. 15:50:37 7002 237

Turizmus világnapja - Tárlatvezetések, városnéző túrák és fürdőlátogatások Budapesten
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tárlatvezetések, városnéző túrák, vezetett séták és fürdőlátogatás is várja az érdeklődőket pénteken és szombaton Budapesten a turizmus világnapja alkalmából.

Budapest, Szent István bazilika - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Budapest, Szent István bazilika

AZ ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) kezdeményezésére a turisztikai ágazat 1980 óta minden évben szeptember 27-én ünnepli a turizmus világnapját.

Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ(BFTK), ügyvezetője a pénteki budapesti sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a turizmus világnapját ünnepelve a BFTK - a korábbi évek közönségsikerét látva - partnereivel együttműködésben az idén is megrendezi a turisztikai nyílt napot, amelynek programjai között a különleges múzeumi és színes városi programok mellett kedvezményes járműbérlés, kastélytúra és fényfestés is szerepel.

A nyílt naphoz idén is sok izgalmas programmal csatlakoztak a budapesti turisztikai szolgáltatók. A programok egy része ingyenes, más részük kedvezményesen vehető igénybe, a legtöbbjük azonban előzetes regisztrációhoz kötött. Az érdeklődők a www.budapestinfo.hu weboldalon találják meg az összes eseményt. Az oldalról linkek vezetnek a szolgáltatókhoz és minden programra annak meghirdetője regisztrálja az érdeklődőket.

Budapest jó híre a világban vonzóvá teszi a magyar fővárost, sokan választják úti célnak - hangsúlyozta, kiemelve: a külföldi látogatók az embereken keresztül szeretnék megismerni a várost, a tematikus túrák pedig erre kiváló lehetőséget biztosítanak, de a szabadulószobák is népszerűek az ide látogatók körében.

Hangsúlyozta, hogy a magyar főváros fesztiváljai is nagyon keresettek voltak az idén is: a Budapesti Tavaszi Fesztivál, a Budapesti Nyári Fesztivál a Margitszigeten, Európa egyik legnagyobb fesztiválja, míg október elején veszi kezdetét a kortárs művészet seregszemléje a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál.

A turisztikai nyílt napon A BFTK a főváros hivatalos turisztikai városkártyájára, a Budapest Cardra szeptember 24. és 30. között egy hétig online kedvezményes vásárlási lehetőséget biztosít: a fővárosba látogató turisták maguk tudják összeállítani személyre szóló élménycsomagjukat a kártya széles kínálatából.

Hangsúlyozta, hogy idén immár hatodszor írták ki a 100 szóban Budapest című pályázatot, amelyre évről évre egyre több munka érkezik amatőr szerzőktől, akik valami érdekeset és eredetit mesélnek a magyar fővárosról. Idén, a kiadvány életében először - a turizmus világnapjára időzítve - angol nyelven is megjelent a Pocket könyvecske.

A turizmus világnapja alkalmából rendezett esemény programjai között szerepel még sok más mellett barlangtúra, lovas színházi előadás, de lehetőség nyílik kedvezményes étel- és italfogyasztásra is.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...