2023.11.19. 15:39:07 6433 260

Tudtad…? Ma a férfiakat ünnepeljük
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Minden évben november 19-én világszerte megünneplik a nemzetközi férfi napot, egy napot, amely a férfiak értékére és sokszínűségére helyezi a hangsúlyt. Míg a nemzetközi nőnap széles körben ismert és elismert, a nemzetközi férfi napnak is fontos szerepe van abban, hogy felhívja a figyelmet a férfiak egyedi kihívásaira, erényeire és az őket érintő társadalmi kérdésekre.

Férfiak a hegyen - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Férfiak a hegyen

A nemzetközi férfi napot először 1999-ben ünnepelték meg, miután Jerome Teelucksingh, egy Trinidad és Tobago-i történész kezdeményezte a világnap létrehozását. A cél az volt, hogy emlékeztessenek arra, hogy a férfiaknak is megvan az értéke és a szerepe a társadalomban, valamint hogy felhívják a figyelmet a férfiak egészségügyi és mentális kérdéseire.

Ez a nap lehetőséget teremt arra, hogy beszéljenek a férfiakat érintő egészségügyi problémákról, mint például a prosztatarák, here betegségek, valamint a mentális egészség kihívásai. A kezdeményezések során hangsúlyozzák az életmódváltás, a rendszeres egészségügyi ellenőrzések fontosságát és az egészségügyi tudatosság növelését.

A férfiak gyakran kevésbé hajlamosak segítséget kérni, amikor mentális nehézségekkel szembesülnek, ezért fontos hangsúlyozni a nyitottságot és támogatást ezen a területen. A kezdeményezések arra buzdítanak, hogy a férfiak merjenek beszélni az ilyen jellegű egészségügyi problémáikról is, és kérjenek segítséget szakemberektől, barátoktól vagy a családtól.

A nemzetközi férfi nap remek alkalom arra is, hogy mélyebben megértsük és értékeljük a férfiak sokszínű szerepét a társadalomban. Az ünnepi események és kampányok keretében előtérbe kerülhetnek az olyan témák, mint a pozitív apaság, a férfiak szerepe a családban és a karrierükben, valamint a férfiak közösségi szerepvállalása.

Ezen a napon gyakran jutalmazzák azokat a férfiakat, akik kiemelkedő módon hozzájárulnak a társadalomhoz. Ezek különféle területek lehetnek, úgy mint: a tudomány, az művészet, a sport, a közösségi szolgálat vagy az üzleti élet. Az elismerésnek ez a formája nemcsak az egyes személyeket dicséri, hanem példát is mutat a fiatalabb generációk számára.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Nem csak a testi adottságokat örökölhetjük, hanem a lelkieket is

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy vajon a feldolgozatlanul hagyott érzelmeinket átadhatjuk-e a gyermekeinknek? Vajon azáltal, hogy eltemetjük a minket ért megrázkódtatásokat (félelem, harag, gyász, kapcsolati problémák), a gyermekeinknek kell majd befejezni azokat?

Ezt tudja az Air Fryer, azaz a forrólevegős fritőz

Az Air Fryer, vagy forrólevegős fritőz, az utóbbi évek egyik legnépszerűbb konyhai eszközévé vált, és számos háztartásban megtalálható. Ez a modern főzőeszköz nem csak a gyors és hatékony főzést teszi lehetővé, de legfőbb ismertetőjele a minimális olajfelhasználás, ami azt jelenti, hogy az ételek ízletesen ropogósak lesznek, de kevesebb zsírt tartalmaznak. Most bemutatjuk az Air Fryer előnyeit és néhány ötletet ahhoz, hogy a legtöbbet hozhasd ki ebből a konyhai csodagépből.

A krampusz: A téli ünnepek sötétebb oldala

A krampusz egy olyan figura, akit a téli ünnepek kapcsán sokan ismernek, különösen Közép-Európában és az Alpok régiójában. Bár a Mikulás hozza az ajándékokat a jó gyerekeknek, a krampusz a rossz magatartású gyermekeket "látogatja meg". Ez a különös alak az ünnepi szezon sötétebb és hagyományokkal rendelkező oldalát reprezentálja. Az alábbiakban közelebbről megvizsgáljuk a krampusz történetét, szimbolikáját és azokat a hagyományokat, amelyek körülveszik ezt a misztikus alakot.