2018.06.27. 18:22:18 14936 360

Tudtad? Ezek az autóvezetés meglepő élettani hatásai!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Autót vezetni ma már a mindennapjainkhoz tartozó elfoglaltság. Autóval járunk munkába, a gyerekért az iskolába, és a nagybevásárlás sem képzelhető már el a gépjárművünk csomagtartója nélkül. Hasznos, ha rendelkezünk jogosítvánnyal, de az autó vezetőülésében töltött időt érdemes lecsökkenteni a tényleg szükséges mennyiségre, mert a hobbisofőrök egészsége is károsodhat, nemcsak a hivatásos sofőröké!

Autóban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Autóban

Klasszikus sofőrbetegségekről gyakrabban esik szó. Ilyen mentális betegség például a magány érzése, vagy testi tünet a magas vérnyomás kialakulása (rossz látási viszonyok miatt megnövekedik az adrenalin-szint) is, de ne feledkezzünk el az átlagembereket érintő veszélyekről sem.

1. Keringési zavarok

A nem hivatásos gépkocsivezetők körében más-más káros élettani hatásokat idézhetnek elő azonos szituációk. Vannak olyanok, akiket megnyugtat a vezetés, míg mások stresszként élik meg a szokásostól eltérő fordulatokat. Váratlan forgalmi akadályok kialakulásakor emelkedhet a vérnyomásunk, a szív- és érrendszeri problémákkal küszködők pedig akár infarktust is kaphatnak!

2. Gerincproblémák

Egy angol felmérés szerint a sofőrök csupán 30 %-a ül helyesen a volán mögött. A többieket valamiféle nyaki vagy gerincprobléma kínozza, amely gyakran járhat kínzó fájdalommal is. Érdekesség, hogy már napi 2 vezetéssel töltött óra után felerősödhetnek a panaszok, továbbá jóval több nőt érintenek a tartási rendellenességek, mint férfit. Ezért kezdjünk el odafigyelni arra, milyen testtartásban ülünk a kocsiba, és az autóból kiszállva mindig nyújtózzunk meg óvatosan, majd alaposan mozgassuk át magunkat!

3. Súlyproblémák

Jobb néha félretenni a járművet és gyalogosan vagy kerékpárral útnak indulni, mivel a mozgásszegény életmód többek között elhízáshoz is vezethet. A kizárólag motorral hajtott járművekkel közlekedők 78%-kal nagyobb valószínűséggel híznak el.

4. Káros szenvedély

Még ha sokszor észre sem vesszük, akkor is stressznek vagyunk kitéve a közúti közlekedések során. Ezt levezetve sokkal többen dohányoznak, mint amúgy tennék. A cigaretta egészségre gyakorolt negatív hatásait senki előtt sem kell hangoztatnunk.

5. Alvászavarok

A rendszeresen hosszabb ideig, azaz napi 2 órát az autóutakon töltők 86 %-a panaszkodik rossz alvásról, ők többségében nem tudnak napi 7 óránál többet pihenni, és ez az idő sem túl minőségi. Fáradtan, vagy nem (kizárólag) a vezetésre koncentrálva hamar, egy pillanat töredéke alatt, megtörténhet a baj. Hasonló okból, rutinból se közlekedjünk a megszokott útvonalakon!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...