2023.03.14. 17:15:00 6512 298

Trikolor ünnepi desszert: Elő a kokárdákkal!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Holnap reggel feltűzzük a kabátunkra a nemzeti színekben pompázó kokárdánkat, és jó esetben valamilyen módon megemlékezünk történelmi jelentőségű múltunkról. Amennyiben az időjárás megakadályozna minket egy szabadtéri megemlékezésen történő részvételen, még mindig lehetőségünkben áll majd más módon megemlékezni.

Háromszínű sütemény - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Háromszínű sütemény

Amennyiben szeretnél családi körben beszélgetni az ünnepnappal kapcsolatos eseményekről, egy stílusos desszert mellett megteheted. Egy trikolor színű torta éppen olyan egyszerűen elkészíthető, mint amennyire az alkalomhoz illik.
A legjobb ötletek egyáltalán nem bonyolultak, a nemzetiszín torta például csupán piros és zöld ételfesték révén megsüthető, míg a zászló fehér színe tejszínes, túrós vagy akár mascarponés krémmel is megvalósítható.

Trikolor torta nemzeti ünnepekre

Hozzávalók a piros és a zöld piskótához:

2x 7 dkg liszt
2x negyed tk. sütőpor
2x 1 db tojás
2x 7 dkg kristálycukor
2x 0,6 dl tej
2x 2,5 dkg vaj
vanília kivonat
piros és zöld ételfesték

Hozzávalók a fehér tortakrémhez:

200 gr vaj
200 gr porcukor
100 ml habtejszín
vanília kivonat

Díszítés március 15-re: piros és zöld cukorgolyó

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A piskótákhoz szükséges lisztbe keverjük bele a sütőport, majd a tojásokat a kristálycukorral keverjük ki habosra. A sütőporos lisztet szitáljuk bele a tojáshabhoz.
A tejet melegítsük meg, és olvasszuk fel benne a vajat, ezután ezt is keverjük bele a tésztába a vanília kivonattal együtt.
Az egyik így elkészült adagot pirosra, míg a másikat zöldre színezzük, majd egy-egy sütőpapírral bélelt, 20 cm átmérőjű tortaformába öntjük. A torta tésztáit 20-25 perc alatt süssük meg a sütőben, majd hagyjuk teljesen kihűlni, mialatt elkészíthetjük a tortához szükséges krémet.

A tejszínt kezdjük el felmelegíteni, de semmiképpen se forraljuk fel. Amikor visszahűlt, verjük fel kemény habbá, míg a vajat a porcukorral kell kikevernünk. A két krémet aztán laza mozdulatokkal egybeforgatjuk, míg teljesen össze nem keverednek.

A zöld tortalapot kenjük meg a krém több mint felével, majd borítsuk rá a piros tortalapot. A krám maradékával kenjük meg a torta tetejét, majd a fedőkrém közepére jó sűrűn szórjunk kör alakban a piros díszítőcukorból. Hagyjunk ki egy fehér sávot, majd a torta szélén egy közel akkora sávban a zöld cukorkák kerüljenek rá. A tortánk így felülnézetből olyan lesz, mint a kabátunkon díszelgő kokárda.

Ötlet: www.edenpremium.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...