2018.01.28. 12:36:00 15344 437

További 7 dolog, amit főzés közben (ne) tegyél!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Korábbi cikkünkben néhány alapvető praktikát és néhány újabb ötletet olvashattál a konyhában történő tevékenykedés megkönnyítéséhez. Most újabb hét tanácsot eleveníthetsz fel, illetve ismerhetsz meg a témában.

Főzési előkészületek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Főzési előkészületek

1. Sose próbáld meg elkapni a leejtett kést!

Egyszerűen balesetveszélyes. Inkább lépj hátra és hagyd leesni. A beidegződések erősek lehetnek, de ilyenkor jobb, ha nem cselekszel reflexből.

2. Hagyd a húst pihenni!

A sütés után várj egy kicsit a szeleteléssel, hogy a hús ínycsiklandó szaftja a hús belsejében maradhasson. Sokkal finomabb lesz így, mintha hagynád kifolyni az értékes tápanyagokat.

3. Sohase vegyél ki tepsit vagy hőálló tálat a sütőből nedves konyharuhát/sütőkesztyűt használva!

Kivéve, ha szeretnéd megégetni magad a keletkező gőzzel.

4. Adj kevés olívaolajat a tészta főzővízéhez az összetapadást elkerülendő!

Az olaj használata jobb, mint a hideg vizes öblítés a megfőtt tésztán alkalmazva, ami csak a keményítőt mossa le az ételedről.

5. Tojást tilos mikrózni!

Hiába tűnik gyorsabbnak, ne a mikrohullámú sütőt használd főtt tojás elkésztéséhez. A tojás a májhoz és néhány zöldséghez és gyümölcshöz hasonlóan hamar szétrobban. Továbbá minden műanyag és fém kerülendő a mikró kapcsán, hacsak nem szeretnél tüzet oltani.

6. Ne hagyd eltompulni a kések élét!

Hiába meglepő, de tény, hogy életlen késsel gyakrabban vágják meg magukat a háziasszonyok, mint élessel. Élesítsd rendszeresen ezeket az eszközöket!

7. Öntöttvas edényeket ne tisztíts dörzsszivaccsal!

A karcolásokat kivédheted, ha csak puhább anyagokkal takarítod le főzés után az edényeidet. A makacs szennyeződéseket dörzsölés helyett inkább áztasd le.

Forrás: buzzfeed.com/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...