2020.04.26. 07:52:30 9906 314

TOP 3 hidegen sajtolt olaj, amit mindenképp szerezz be a karantén idejére!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A hidegen sajtolt növényi olajok kívül-belül támogatják az egészségünket és szépségünket. Most van időnk minden ilyesmit magunkra kenni, inni-enni, hát használjuk ki! Mire vége lesz a bezártságnak, az olajoknak hála szebb és jobb formában láthatnak újra a most távol maradó ismerőseink, mint valaha!

Ricinusolaj hajra - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ricinusolaj hajra

Az olajok számtalan olyan ásványi anyagot és vitamint tartalmaznak jól felszívódó formában, amit bármi másból ilyen hatékonyan pótolni szinte képtelenség. Ezek az esszenciális összetevők mind a szépségünk, mind az egészségünk szolgálatába hatékonyan állíthatók. És hát mikor, ha nem most?

Argánolaj

A Marokkó déli részéről származó argán fa terméséből préselt olaj 80%-ban telítetlen zsírsavakat tartalmaz. Nem csoda tehát, hogy mind a szépségápolásban, mind a gasztronómia (és így az egészségünk javítása) területén óriási népszerűségnek örvend. A benne lévő értékes zsírsavak (linolsav, olajsav) segítik a testünk működését, regenerálódását és lassítják a sejtek öregedését. Haj- és bőrpakolásokban, krémekben is találkozhatunk vele, sőt, önmagában is alkalmazhatjuk hidegen sajtolt olaját. Rendkívül jól hidratál, E-vitamin tartalma pedig kétszer annyi, mint az olívaolajé – pedig tudjuk, az is nagyon egészséges. A fentieknek köszönhető rendkívüli antioxidáns hatásával védi sejtjeinket a szabad gyököktől, támogatja az immunrendszert és lassítja az öregedés külső-belső jeleinek kialakulását.

Bár itthon a gasztronómia területén még nem jelentős a térhódítása, enyhe diós aromája miatt is érdemes kipróbálnunk és ha pénztárcánk engedi, helyettesíteni vele a napraforgó olajat konyhánkban.

Ricinus olaj

Erős hashajtó hatása miatt kizárólag külsőleg alkalmazzuk, úgy azonban igen sokféle módon kihasználhatjuk jótékony hatásait. A ricinus növény magjából préselik és a gyógyszergyártás mellett a haj- és bőrápolás területén is alkalmazzák. Ricinus olajos hajpakolás például serkenti a hajnövekedést, kúra szerű alkalmazásánál 1-2 héten belül ún. babahajak (új hajszálak) megjelenését észlelhetjük.

Magas E-vitamin tartalma a bőrápolásban is megmutatkozik: hidratáló és gyulladáscsökkentő hatása az érzékeny, száraz bőr jó barátja. Serkenti a kollagén és elasztán termelődést, ezzel támogatva a bőr fiatalos állapotát, lassítva a bőröregedést, a ráncok kialakulását. Alkalmazzuk pakolásként hajra, arca vagy tegyünk néhány cseppet az éjszakai arckrémünkbe. Lábainkat is segít rendben tartani – ha este ricinusolajjal bekenjük a talpunkat és éjjelre cérnazoknit húzunk rá. Reggel mossuk le. Segít megszabadulni a kirepedezett bőr és a bőrkeményedések problémájától. Rugalmasító hatása várandósan a kényes részekbe masszírozva megelőzheti a terhességi csíkok kialakulását.

Jojoba olaj

A jojoba cserje terméséből hidegen sajtolt olaj is nagyban segíti a bőrünk egészségét. Nem allergizál és nem fényérzékenyít, ezért jól alkalmazható nappali készítményekben, akár még nyáron is. Mivel nagyszerű hordozója az illóolajoknak, így egy csepp illóolaj némi jojoba olajba vegyítve természetes parfümünk lehet a mindennapokban.

Az olaj felépítése megközelítőleg olyan, mint bőrünk faggyú rétege, ezért segít helyreállítani a faggyútermelést és fokozza a bőr védelmét. A bőr természetes védelmi rendszerét helyreállítva pedig a hidratáció is látványos javuláson megy át. Az erős hidratáló hatás miatt alkalmazzák szemkörnyékápolókban és hajpakolásokban is. Mi is hajpakolásként, arcpakolásként vagy nappali krémhez adva alkalmazzuk! Viszkető fejbőrön, hajhullás tüneteken segíthet, de érdemes hajvégápolóként is alkalmaznunk. Felszívódása rendkívül jó, így nem hagy a bőrön zsíros, kellemetlen érzést.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.