2022.02.02. 09:15:00 11549 270

Töltsd fel a kamrát! Íme a legtartósabb élelmiszerek listája
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Alapesetben is felesleges időpocsékolásnak tartottam a mindennapos boltba járást, a pénztárnál történő sorbanállással az élen, de a légúti megbetegedéseket lehető legjobban kiküszöbölve még inkább ritkítom a bevásárlás gyakoriságát a téli időszakban. Éljen a nagybevásárlás és éljenek a tartós élelmiszerek!

Tartós élelmiszerek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tartós élelmiszerek

Egészséges és nem romlandó, a bevásárlólistám zömét ilyen élelmiszerek teszik ki, méghozzá azért, hogy minél hosszabb időre fel tudjam tölteni a kamrám polcait. Ezek a praktikus ételek aztán remek alapanyagot szolgáltatnak az általam kedvelt, nagyon gyorsan elkészíthető fogásokhoz. A másik jó dolog pedig az, hogy ezzel sok-sok helyet tudok megtakarítani a hűtőben azoknak az élelmiszereknek, amelyeket célszerű friss formában elfogyasztani.

Gyakran használt, tartós élelmiszerek

Zöldségkonzervek

Bab, borsó, lencse, csicseriborsó és így tovább: Ezeknek a (lehetőleg csekély mennyiségű nátriumot tartalmazó) konzerveknek a tartalma - lecsepegtetés után - sokféleképpen és gyorsan felhasználható. Levesek, főzelékek, mártogatós krémek készülhetnek belőlük, vagy akár saláták, tésztaételek és rakott ételek gazdagítására is lehetőséget adnak. Az articsókára is érdemes figyelmet fordítani, a paradicsomszósz mellett ez is igazi aduász!

Szárított élelmiszerek

A konzerv formában is kapható hüvelyesek szárított formában is népszerűek azok körében, akik előre gondolkodnak és szánnak időt ezek beáztatására a felhasználásuk előtt.

Halkonzervek

A tonhal és a lazac igencsak kedvelt halfélék, de még így konzerv formájában is rettentően borsos az áruk. Emiatt amikor legközelebb belefutsz egy jelentős akcióba, vásárolj be belőle!

Gyökérzöldségek, burgonya, alma, tökfélék

A zöldségek és gyümölcsök egy szűk köre az átlagos pár nappal ellentétben akár hónapokig is eltartható hűvös, száraz helyen. Ezekből érdemesebb gazdaságos, nagy tételben vásárolni.

Aszalványok, diófélék és magvak

A tápanyagokban és rostokban teli gyümölcsökből sajnos kevés olyan található a polcokon, amelyek ne lennének tele hozzáadott cukorral. Ha találsz natúr változatot, spájzolj be belőle! A különböző magvakból egy-egy kisebb maroknyi napi szintű elfogyasztása mindenkinek ajánlható, ráadásul helyesen tárolva ezek szintén jó sokáig eltarthatók. A laktató granola szeletek is ide sorolhatók, de vigyázz ezekből is csak azokat érdemes megvásárolni, amelyek minimális hozzáadott cukrot tartalmaznak,

Mogyoróvaj

Hogy miért érdemes lecserélni mindenki kedvenc csokis mogyorókrémjét erre az alternatívára? Az ugyancsak édes krém fehérjében és rostban is gazdag, de jóval kevesebb hozzáadott cukrot tartalmaz!

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.