2024.06.25. 15:41:04 5020 192

Több mint ezer gyereknek gyűjt tanszert a Magyar Református Szeretetszolgálat
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nyári szünet első napján indítja országos tanszergyűjtését a Magyar Református Szeretetszolgálat, hogy megkönnyítse 1358 hátrányos helyzetű gyermek tanévkezdését.

Segítség - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Segítség

Több mint egy évtizede minden nyáron meghirdetik tanszergyűjtő akciójukat, mert tapasztalatuk szerint nagyon sok kisdiák hátránnyal indul tanévkezdéskor, mivel szüleik, nehéz helyzetük miatt, nem tudják beszerezni a szükséges tanszereket. Ez gondot jelent nekik a tanulásban, az iskolai feladataik elvégzésében és a beilleszkedésben is.

A probléma még inkább jelen van a többgyermekes vagy egyszülős családokban, így ezek a diákok még inkább kitettek az iskolai lemorzsolódás veszélyének, ami későbbi életüket is befolyásolja.

A Radírozzuk ki a különbségeket! elnevezésű gyűjtés célja, hogy Kárpát-medence-szerte legalább 1358 nehéz helyzetben élő diákot segíthessenek tárgyi adományokkal a tanévkezdést megelőző napokban. A támogatottak között mélyszegénységben élő gyermekek, nevelőszülőknél nevelkedő diákok, valamint a háború elől elmenekült és határon túli gyermekek is szerepelnek.

Tárgyi adományként augusztus 10-ig fogadnak új vagy használt, de jó állapotú iskolatáskákat és tolltartókat, valamint újonnan megvásárolt iskolaszereket - füzeteket, írószereket, körzőt, vonalzót, vízfestéket, temperát, ecsetet - az alapítvány országos irodáiban Budapesten, Debrecenben, Ózdon, Alsóörsön és Szegeden. Augusztus második hétvégéjén több nagyvárosban is áruházi gyűjtéseken lehet támogatni a kezdeményezést, ennek pontos helyszínei megtalálhatóak a szeretetszolgálat honlapján.

A tanszergyűjtés pénzügyi felajánlással is támogatható egészen a nyári szünet végéig, a befolyt összegből a szeretetszolgálat munkatársai vásárolják meg a diákoknak a szükséges termékeket. Az adománygyűjtés támogatható a 1358-as adományvonal hívásával vagy az "ADOMANY" szó sms-ben elküldésével. A Magyar Református Szeretetszolgálat még az iskolakezdést megelőzően eljuttatja adományait a támogatásra szoruló gyermekeknek.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Utazásra fel! – Válassz az alkalomhoz illő outfitet!

Itt a nyár, sokunk már ezerrel szervezi az idei nyári kiruccanását. Akad, aki közelebbi úticélt választ, más a nyakába veszi a fél világot. Sokan nem kockáztatnak és minden nyáron a már megszokott helyre térnek vissza, míg mások szeretnek új környékeket felfedezni. Mindegy hova, egyvalami közös minden esetben: kényelmes és praktikus outfit az utazáshoz.

Hétköznapi terápiáink – Tartsd karban a mentális egészséged

Mert mi is tulajdonképpen a terápia célja? A meghatározások szerint az egészségügyi rendellenességek megszüntetése mellett, az életminőség javítása is beletartozik a feladatkörébe. Dr. Gyomlai Éva pszichoterapeuta szerint viszont terápiás célnak nevezhető mindaz, amit a kliens el szeretne érni, amin dolgozni szeretne, amire vágyik a saját működéseiben. Mi most arra vagyunk kíváncsiak, hogy a szakszerű terápia mellett milyen, a mindennapokban is mozgósítható megoldások és gyakorlatok léteznek.

Diétamánia – Így kezdődött

A nemzetközi élelmiszertudományi és technológiai folyóirat, a Journal of Food Research (JFR) egy 2016-ban megjelent tanulmányában arról szól, hogy a „diéta” szavunk a görög „diaita” szóból eredeztethető, melynek jelentése: testi és lelki egészség. Az egymást szélsebes tempóban váltogató modern diétatípusok a viktoriánus korszakban vertek gyökeret maguknak. Ezeket a gyors, ám az esetek többségében nem feltétlenül tartós eredményekkel kecsegtető „súlycsökkentő terveket”, elsődlegesen a hiúság táplálta, megjelenést javító törekvések voltak. Mivé formálódtak ma ezek a 19. század elején indult fogyókúra tendenciák?