2015.07.10. 15:00:00 5633 212

Tiszafüreden kezdődik az idei debreceni virágkarnevál
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Rendhagyó módon Tiszafüreden kezdődik az idei debreceni virágkarnevál: két feldíszített virágkocsit ugyanis már a pénteken kezdődő Tisza-parti halas napokon is láthat a közönség - jelentették be a két város vezetői csütörtökön sajtótájékoztatón.

Debreceni virágkarnevál | Fotó: kulturaonline.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Debreceni virágkarnevál | Fotó: kulturaonline.hu

Komolay Szabolcs (Fidesz-KDNP), a cívisváros kulturális alpolgármestere a Tisza-tavon, egy hajón tartott tájékoztatón elmondta: a Debrecen és Tiszafüred között júniusban megkötött együttműködési megállapodás első eredményeként vonul fel a Szent Koronát ábrázoló virágkocsi pénteken a Tiszafüredi Halas Napokon.

A két város kapcsolata a jövőben a kultúrára, a turisztikára és a gazdaságra is kiterjed - jegyezte meg.

Ujvári Imre (Fidesz-KDNP), Tiszafüred polgármestere hozzátette: az általuk készíttetett virágkocsi - amely augusztus 20-án ott lesz a debreceni virágkarneválon is - a tiszafüredi hagyományos halászatot jeleníti meg.

A Tiszafüredi Halas Napok a város és a Tisza-tó legjelentősebb fesztiválja, a háromnapos találkozóra mintegy 30 ezer embert várnak - tette hozzá.

Ujvári Imre beszámolt arról is, hogy a Tisza-tó partján kerékpárcentrumot alakítanak ki, és hamarosan megkezdődik a Tiszafüredet Hortobággyal összekötő kerékpárút építése.

Komolay Szabolcs ezzel összefüggésben megjegyezte: Debrecen fejlesztési programjában szerepel a város és a Hortobágy közötti kerékpárút megépítése, amivel közvetlen kerékpárút-összeköttetés lesz majd Debrecen és a Tisza-tó között.

Bódor Edit, a debreceni Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője elmondta: a virágkarnevál nyitókocsiját, a Szent Koronát az elmúlt években Balatonfüreden, Pécsett, Kecskeméten, Gyulán, Cegléden és Egerben is bemutatták egy-egy helyi fesztiválon.

Vargáné Balogh Irén (Fidesz-KDNP), Tiszafüred alpolgármestere a Tisza-tavi tájékoztatón kiemelte: a 127 négyzetkilométeres tó Magyarország egyik legkedveltebb hagyományos horgászhelye, ahol vadregényes vízi utak várják a hazai és a külföldi horgászokat.

A pénteken kezdődő halas napokon a gasztronómiai programok és a két virágkocsi mellett művészeti csoportok bemutatóival és koncertekkel várják az érdeklődőket.

A két kocsit Pikó Sándor képzőművész és Szabó Erzsébet virágdesigner tervei alapján készítették el többnyire a Tisza-tó környékéről származó növények, egyebek mellett nád, sás és száraz virágok felhasználásával.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...