2021.03.11. 17:59:42 13544 327

Tévhitek a koronavírusról II.
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az internet korában a tévhitek, „kacsák” sosem fogynak el. Ne hagyd, hogy megvezessenek a koronavírus járvány kapcsán szárnyra kelt nem hiteles információk. Fontos, hogy minden lehetséges módon védekezzünk a vírus terjedése ellen, de mégsem érdemes minden egyes tanácsot megfogadni…

Vírus - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vírus

Az ember igyekszik minden praktikát ügyesen kihasználni, hogy megvédje önmagát és szeretteit a vírus okozta károktól, de ha nem a megfelelő helyről, megbízható forrásból fogad meg tanácsokat, bizony pórul járhat! Tisztázzuk, mi igaz és mi nem a Covid kapcsán!

Tévhit: Kaptam influenza és/vagy tüdőgyulladás elleni oltást, védett vagyok

Ezek a védőoltások nagyon hasznosak, hiszen megvédenek azoktól a betegségektől, amik ellen kapjuk őket. Azonban a COVID-19 névre keresztelt vírus, annyira különbözik a fent említettektől, hogy sajnos a tüdőgyulladás és influenza ellen beadott szerek nem nyújtanak védettséget ellene. Beadatni van értelmük, hogy az eredetileg elkerülni kívánt betegségtől megvédjenek, mert például egy, az influenzától legyengült szervezetet a koronavírus is hamarabb ledönt.

Tévhit: Az antibiotikum meggyógyít

Mivel a koronavírus, egy vírus fajta, nem baktérium, az antibiotikumok pedig baktérium ölő hatásúak, így olyan, mintha a lábam ütném be és a kezemre tennék sebtapaszt. Jó-jó, csak nem erre való. Ha a Covid-19 fertőzött beteg antibiotikum kúrát kap, azt a lehetséges szövődmény kezelése vagy elkerülése miatt írják elő neki, nem pedig a koronavírus elpusztítására.

Tévhit: a negyedóránkénti vízivás miatt nem lehetek beteg

Fontos a megfelelő folyadékbevitel a szervezet egészséges működéséhez, de az az elv, ami alapján legalább 15 percenként kell innunk pár korty vizet, hogy a vírus a gyomorba jutva a gyomorsavtól elpusztuljon, hibás. Ha működne is (és erre nincs bizonyíték semmiféle légzőszervi betegség esetén), az orron keresztül belélegzett vírusok ellen a fenti módszer akkor sem védene meg.

Tévhit: Csak az idősekre veszélyes a Covid

Valóban veszélyeztetettnek számítanak az idős és krónikus betegségben szenvedő személyek és már csak azért is kell jobban ügyelni az idősebb korosztálynak, mert köztük a krónikus betegségek, cukorbetegség, asztma, szívbetegség is jóval gyakoribbak. Ezért előfordul, hogy náluk a betegség lefolyása is súlyosabb, de ez sincs kőbe vésve. Mindannyiunknak körültekintően kell a higiéniai és távolságtartási szabályokra figyelnünk, saját magunk védelmében is!

Tévhit: Öndiagnosztika lélegzet-visszatartással

Az elképzelés, miszerint kiszűrhetjük, hogy koronavírussal van-e dolgunk, ha 10 másodpercen át visszatartjuk a levegőt köhögés nélkül, nem állja meg a helyét. Bár légúti megbetegedések során olykor nehéz a levegőt visszatartani vagy nagy levegőt venni köhögés nélkül a légutak irritáltsága miatt, ez nem bizonyít semmit. Sem azt, hogy akinek köhögés nélkül nem sikerül a 10 másodperc, az koronavírusos lenne, sem pedig azt, hogy akinek megy, az nem fertőzött. Korábban leleplezett tévhitekről itt olvashatsz>>

Forrás: tudomany.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...