2016.03.20. 10:50:22 8985 280

Tévedni emberi dolog – Még a sminkelés terén is
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Néha csak egy-egy, az adott eseményen, összejövetelen készült fotó láttán döbbenünk rá, hogy valamit nagyon elszúrtunk az alkalomra készült smink terén. Utolsó szalmaszálként kapaszkodhatunk abba a feltételezésbe, hogy talán csak a fényviszonyok tréfálkoztak velünk a képen… vagyis mindegyik képen.

Make-up - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Make-up

Az utolsó utáni szalmaszál, amikor már csak abban bízunk, hogy a többiek nem látták az apró kis bakit…:-)

Hogy ezeket a kis baleseteket elkerüljük, érdemes megismerkednünk a sminkelés, szépítkezés közben leggyakrabban elkövetett hibákkal.

Az állandó „szemöldökmizéria”

A szép szemöldökhöz az állandó ápolás elengedhetetlen, illetve törekednünk kell a természetességre, mind formában, mind színben. Vigyázzunk rá, nehogy túl vékonyra szedjük, túl magas ívűre rajzoljuk a szemünk feletti vonalat. És a szín, amivel át- vagy épp teljes egészében odarajzoljuk a szemöldökünket, természetes árnyalatú legyen. A fekete kizárva!

Légy korrekt a korrektoroddal

A szem alatti karikák, pattanások, a bőr pirosságának eltűntetéséhez használt korrektor megfelelő árnyalatának kiválasztása nem könnyű feladat. Ha túl sötét, csak tovább ront a helyzeten, főleg a szem alatt alkalmazva. Ha túl világos, akkor pedig csak rikít a sötét bőrünkön. A megfelelő árnyalat kiválasztása után jöhet a megfelelő eldolgozás, hogy ne éktelenkedjenek mindenféle foltok az arcodon. Színben amúgy érdemes a bőrünknél egy kicsit világosabbat választani, így alig lesz észrevehető a különbség.

Amikor a kevesebb több (már megint)

Pirosítóval remekül kiemelhetünk és „eltitkolhatunk” bizonyos részeket az arcunkon. Ám csúnyán el is „csúszhatunk” vele, ha a játékbabákhoz hasonló nagy, piros pontokat „satírozunk” vele az arcunkra. Finoman, körkörös mozdulatokkal vigyük fel a színt és törekedjünk arra, hogy szépen eloszlassuk a felvitt mennyiséget, hogy tökéletesen összeolvadjon az arcunk színével.

Amit nem árt tudni a szemceruzádról

A szempillaspirál mellett az egyik leggyakrabban használt sminkeszköz a szemceruza, szemkontúr, szinte naponta előkerül. Ám néha mellényúlunk a használatával kapcsolatban. Ha a fenti szemhéjra kerül a „festékből”, az alsó részen már csak egy nagyon vékony vonalat húzzunk. Így szemeink sokkal hangsúlyosabbak lesznek, akár nagyobbnak is tűnhetnek. Ha alulra kerül a vastagabb vonal, szemeink kisebbnek hatnak majd.

Hangsúlyos ajkak

Egy jól megválasztott, vagyis színben a rúzshoz passzoló ajakkontúr ceruzával teltebbé varázsolhatjuk ajkainkat. A sötét szájkontúr divat volt egyszer, még valamikor az 1990-es évek végén. Legyen ez egy szép emlék, idén inkább felejtsük el.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...