2016.09.14. 14:40:01 12958 374

Tessékeld ki a negativitást az otthonodból!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem tudod kipihenni magad, pedig eleget alszol? Nehéz a koncentráció otthon is? Gyakran érzed magad szomorúnak, és nemcsak a borús vasárnap délutánokon? Lehet, hogy az otthonodat okolhatod a depresszív érzésért, sőt az állandó fáradtságért is. De van megoldás, és egyszerűbb, mint gondolnád!

Lakberendezés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lakberendezés

Ha az otthonunk néha egy sötét veremként nehezedik ránk, tegyünk ellene! Hétköznapi és spirituális ötleteket is gyűjtöttünk a számotokra, hogy ki tudjátok választani azokat a praktikákat, melyek nektek beválhatnak.

Szellőztess ki gyakran!

Nyiss ki minden ablakot, szellőztess egy nagyot, és rázd ki közben az összes párnát, takarót, plédet szőnyeget. Az állott levegő távozásával, a friss érkezésével máris egy kicsit jobb lesz a lakás légköre.

Javítsd meg a törött dolgokat!

Dobd ki a megrepedt poharakat, tányérokat, húzd meg a lötyögős csavarokat, javítsd meg, amit kell. A törött dolog egyfajta megtorpanást jeleznek, és negatív energiákat vonzanak a házba a spirituális szakértők szerint. Jobb nem kockáztatni.

Narancsolaj

Egy illat, ami segít jobb kedvre deríteni: ez a narancsolaj. Szerezz be egy fiolányi illóolajat, és cseppents belőle párat vízbe, amit egy szórófejes flakonból szét is fújhatsz a lakásban, vagy párologtató edénykébe is teheted. Hamarosan úgyis itt a gyertyás időszak, és az illat a nyárra, a napfényre fog emlékeztetni. Kell ennél több a jó hangulathoz?

Ne tárold a szemetet!

Egy szórólap itt, egy koszos zsepi ott, pár forint apró amott, nincs a helyén a kulcs, a napszemüveg… Apróságok, amik csak elvonják a figyelmed. Próbáld meg a környezetedet minél tisztábban, szemét- és felesleges dolgoktól mentesen tartani. A limlomoktól fáradtabbnak és stresszesnek érezheted magad, mert blokkolják az energiaáramlást. Minimalista, minél inkább letisztult stílus, limlom és kacat mentesen – ez segíteni fog! A szemetet pedig mielőbb dobd ki!

Fesd sárgára a szobád!

A sárga szín semlegesíti a negatív energiát! Ráadásul a világosabb árnyalataitól nagyobbnak és világosabbnak fog tűnni a szoba, valamint kellemes melegséget ad hozzá. A színek fontosak!

Válassz világos bútorokat!

Igen, nagyon stílusosak a sötét bútorok, a fekete vagy barna bőrkanapék, és erős személyiségről tanúskodhatnak. Ugyanakkor otthon inkább lágyabb jegyekre lenne szükség, amit a világosabb bútorokkal érhetünk el. Ezektől nagyobbaknak is fog tűnni a tér, és világosabbnak az összhatás, míg a sötét bútoroktól kisebbek a szobák, és sötétebb a hangulatuk is – nem csak a fényviszonyok.

Takaríts ki!

Egy alapos takarítás után sokkal frissebb lesz az otthonod, és automatikusan jobban fogod érezni magad benne.

Szerezz be 1-2 kristályt!

Ha hiszel az ilyesmiben, akkor két kristályra lesz szükséged ahhoz, hogy a lakásodat megtisztísd a negatív energiáktól. A fekete turmalinra, ami kivédi és oldja a negativitást, valamint a rózsakvarcra, ami segít a negatív érzéseket pozitívokra cserélni. Érdemes ezeket elektronikai eszközök közelében tartani.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...