2016.12.14. 14:00:56 10115 278

Tesótitkok – érdekességek testvérekről
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha van testvéred, akkor soha nem vagy egyedül – közhely, de általában igaz. Legalábbis, ha két testvér „jó testvér”, akkor ez így van. Néha ugyan lehet, hogy a pokolba kívánjuk őket, de alapvetően szeretetet érzünk irántuk. Mi ez a szoros lelki kötelék a testvérek között? A kutatók sok érdekességre derítettek fényt!

kistestvérek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com kistestvérek

A testvérekről folytatott kutatások kicsit nehézkesek, rengeteg emberpárt kell megvizsgálni, és egyértelmű általánosításokat, amelyek minden testvérpárra jellemzőek, ne várjunk. Mindenesetre azért van jó pár érdekesség, lássuk mit is jelent az, amikor van egy kisebb vagy nagyobb testvérpárunk:

  1. A kutatások szerint a fiatalabb testvér viccesebb lehet és tovább élhet.
  2. Azok a férfiak, akiknek nővérük van könnyebben beszélnek és flörtölnek a nőkkel.
  3. Egy másik kutatás szerint egy nővér vagy egy bátyó jobb mentális egészséget eredményezhet, mint egy húg vagy öcsi. Tehát a kicsik előnyben.
  4. Ha egy idősebb testvér autista, valószínűbb, hogy a kisebbik testvér is az lesz, de a pontos kockázati számokat még nem ismerik a kutatók.
  5. A nővéreknek és bátyóknak, tehát az idősebb testvéreknek általában egy picit magasabb az IQ-juk, mint az öcsikéknek vagy húgoknak.
  6. Egy nagyobb brit kutatás szerint, azokban a családokban, ahol négy tesó is volt, a legfiatalabb volt általában a legalacsonyabb.
  7. Ha középső gyerek vagy, akkor valószínűleg egy középső gyerek lesz a párod is. Ha te vagy a legidősebb, akkor szintén egy nagy bátyó vagy nővér lesz a barátod/barátnőd, ha te vagy az öcsike vagy húgica, akkor pedig szívesebben választasz egy, a saját családjában szintén legkisebb testvért.

Cikkajánló: Amikor kettő van belőled – érdekességek az ikrekről

Nyerj akár 10 millió forintot készpénzben>>

Forrás: thisinsider.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...