2020.11.06. 14:59:09 6489 137

Teljes smink és maszk - működhet?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Úgy tűnik egy időre állandósult a maszk a mindennapjainkban, tehát alkalmazkodnunk kell hozzá. Ehhez el kél néhány új praktika azoknak, akik rendszeresen sminkelik magukat. Hogy férhet meg egymással a maszkviselés és a smink?

Nő maszkban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nő maszkban

Tömegközlekedési eszközön, üzletben, közösségben önmagunk és egymás védelmében - ráadásul a szabályoknak megfelelve- maszkot húzunk és igen bosszantó, mikor összekeni az alapozó, a pirosító és beleragad a rúzs. Sminkelj maszk-kompatibilisen!

Válassz megfelelő anyagút

A pamut helyett érdemes kevésbé dörzsölő anyagból készült maszkot vásárolnunk vagy készítenünk. Legyen selyem, szatén, műselyem vagy modál. Ezeket alatt a smink is tovább tart, ráadásul az érzékeny bőrűekkel is kíméletesebb. Álljon rendelkezésünkre több darab, hogy rendszeresen alapos mosásban részesíthessük!

Alapozd a rúzsod!

A szájkontúrceruzával érdemes a szájunk egész felületét átsatírozni, a szín így jóval tartósabb lesz. De még ezt is megelőzheti egy primer vagy a bőrtípusunknak megfelelő alapozó, korrektor réteg felvitele is. Szájfényt inkább a megérkezés pillanatában használj, úgyis frissen felkenve a legszebb!Válassz olyan rúzst, amit vízállónak vagy csókállónak minősítettek. Általában a folyékony textúrájú matt rúzsok, amik órákig a helyükön maradnak és ha az evést (meg persze a csókot) kibírják, akkor a szájmaszk sem lehet kihívás nekik. Használatuk előtt és lemosásuk után ne felejtsünk el szájápoló olajjal hidratálni, hiszen ezek a dekorkozmetikumok általában erősebben szárítanak.

Építs fix alapot!

Válassz bőrtípusnak megfelelő alapozót (ezt a pandémia időszakon kívül is érdemes megtenni). Első lépésként tisztítsd meg alaposan a bőröd, majd hagyd, hogy a hidratáló alaposan beszívódjon. Vidd fel az alapozót és a szokásosnál is alaposabban dolgozd el a sminkszivaccsal. Használj – akár átlátszó, akár színezett- púdert, ez a fixálás első fontos lépése. Mivel textil alá zárt leheletünk a szokásosnál nagyobb páratartalmat teremt, érdemes mattító terméket beszerezni. Majd utolsó lépésként sminkfixáló sprayvel tökéletesítsd a kész sminket.

+ Pro tipp! Mindig legyen nálad egy kis tükör, amiben ellenőrizheted a smink állapotát, és érdemes egy-két terméket is magaddal vinni a korrigáláshoz. Rúzs és korrektor, púder épp elég!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...