2023.01.05. 12:05:00 5940 241

Téli kert: Ezekre a tennivalókra legyen gondunk januárban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A ruhavásárlásnál bevált praktikát, miszerint a következő szezon ruhatárát az előző szezon végkiárusításakor szerezzük be akciós árakon, a kerti szerszámoknál is bevethetjük! Nézz körül a kerti sufniban, és cseréld le még a télen az elkopott eszközöket. Ezen kívül azonban akad még januárban is teendőnk a kert és az udvar körül!

Faág metszése - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Faág metszése

Aki gyakorlott kertész, bizonyára tudja, hogy a kert valójában sohasem alszik, csupán csak pihen, és egész éven át igényli a gondoskodásunkat, amit bő terméssel vagy csodaszép környezettel hálál meg. A legfontosabb ilyenkor, hogy gondolkodjunk a tavaszi és nyári szezonra előre, de kétkezi tennivalóink is akadhatnak.

Dísznövények

Lassan itt az ideje a karácsonyfa újra hasznosításának: mulcs és téli madármenedék is készülhet a díszeitől megfosztott fenyőből. Viszont a kertben álló örökzöldeket ne felejtsd el meglocsolni, különben könnyen kiszáradhatnak! Ha szeretnénk színpompás szirmokat csodálni kora tavasszal a kertünkben, akkor itt az utolsó esélyünk, elültetni a virághagymákat. A tulipán és a jácint kisebb dézsákban is szépen mutat.

Konyhakert

A korai ültetést csak nagy hidegtől és nagy fagyoktól mentes időben tudjuk megejteni, amikor a talaj nem lesz túl kemény. A hónap vége felé talán már el tudjuk vetni a hűvös időt jól tűrő salátákat, a borsót és a retket is.

Gyümölcsfák

A fagymentes, de hűvösebb időjárás tökéletesen alkalmas a kéregkaparásra, hogy a fakérgek alatt áttelelni vágyó kártevőkből minél kevesebb maradjon tavaszra. A törzstisztítást egyszerű drótkefével is elvégezhetjük!
A január teljesen megfelelő időszak bizonyos fajtájú gyümölcsfák téli metszésére, amennyiben az elég enyhe és fagyoktól mentes; ilyen az alma, a barack, a füge és a körte is.
A kiszáradt fákat pedig főgyökérrel együtt eltávolíthatjuk a helyükről.

Forrás: www.edenkert.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...