2017.02.18. 10:32:54 9707 287

Télen is van megoldás! – Téli „divatbajok”
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amellett, hogy hideg, fagyos, és sokszor barátságtalan évszak a tél, és 1000 réteget kell magunkra ölteni, azért vannak bizonyos előnyei is, például a karácsonyi ünnepek, a hóesés (amiben persze a meleg szobából gyönyörködünk:-)), a forralt bor, forró csoki. És az öltözködés sem olyan szörnyű dolog! Vagy…?

Télen divatosan - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Télen divatosan

Mert itt van a színes sálak, bohém sapkák, vicces kesztyűk időszaka. És olyan jó, a nagykabát sokszor eltakar olyat is, amit nem kifejezetten tárnánk a nagyérdemű elé. Éppen ezért talán télen kicsit hajlamosabbak vagyunk „ellazázni” az öltözködést, hiszen csak egy percre ugrunk ki, úgysem kerül le az a kabát. Ám vannak olyan kellemetlen „divatszituációk”, amelyek csak a hideg évszakban esnek meg velünk. Szerencsére, mindenre van megoldás.

A „veszélyes” elektromosság

Télen bátran kísérletezhetünk a különböző fazonú, különböző színű, stílusú fejfedőkkel. Csak bátran! Ám azzal a bosszantó jelenséggel már biztos minden, sapkát szívesen vagy kényszerűségből viselő ember találkozott, amikor a fejfedőt levéve, halk pattogások és égnek meredő hajszálak jelzik, hogy itt bizony némi elektromosság keletkezett. Ez ellen úgy tehetsz, hogy kensz egy nagyon kevés zselét, vaxot, jobb híján kézkrémet a tincsekre. Ez majd megakadályozza a kellemetlen „szikrákat”.

Ha bök, ha „szúr”

Biztos a Te szekrényedben is van egy extra meleg pulóver, amit csak ritkán viselsz, mert sajnos az anyaga már nem az igazi, és emitt-amott szúr, bök. Vegyél alá egy vékonyabb pólót, topot, és elkerülheted ezt a kellemetlenséget.

Ha beázik…

Sajnos, a beázott cipő se nem túl szép látvány, se nem túl egészséges. Tegyél meg mindent érte, hogy ne kelljen ezzel a problémával találkoznod! Nem, nem arra gondolunk, hogy aludj téli álmot, esetleg a latyakos, havas időben maradj otthon és egy bögre forró kakaó kíséretében nézd az ablakból, mi történik odakint. Az idő nem áll meg ilyenkor sem! De ha fordítasz arra egy kis időt, energiát és pénzt, hogy a megfelelő pasztákkal, krémekkel ápold a lábbelid, talán kevésbé lesz kellemetlen a nedves járdán közlekedni.

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.