2016.12.13. 14:00:07 9102 218

Télen is szépen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az évszakok váltakozásával cseréljük a ruhatárat, jellemzően nyáron vágatjuk rövidebbre a hajunkat, és használunk naptejet. Tehát az évszaknak megfelelően gondoskodunk magunkról - hogy a bikini alakra való oly népszerű féléves rákészülést már ne is említsem… - a bőrünkről télen se feledkezzünk meg, hiszen az arcunk is mást igényel a hidegben, mint a melegben.

Téli arcápolás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Téli arcápolás

Testesebb védelmet neki!

Bizony a testesebb nem vicc, legyen egy kicsit vastagabb, zsírosabb textúrájú a krém, amit nappali arckrémként használunk: térjünk a víz bázisú termékekről egy kicsit nehezebb krémekre. Hidd el, ezek is beszívódnak, még ha kicsit türelmesebbnek is kell lennünk vele. Viszont cserébe fokozottabban védik az arcot a hideg és a kiszáradás ellen, így sok-sok gyulladástól és apró ráncocskától kímélhetjük meg magunkat. Ezek a krémek sokszor táplálóbbak is, mint könnyebben felszívódó társaik, így több fronton érezhetjük jótékony hatásukat.

Kenjük le alfában!

Vagyis alfával... Szóval az őszi-téli időszak ideális az alfa-hidroxi-acid (aha-sav) tartalmú krémek használatára, hiszen ekkora nincs erős napsugárzás amitől bepigmentálódhatna utólag a kezelt bőr. A nagyobb koncentrátumú AHA savas készítmények ugyanis nagyon sok jó hatással bírnak, például intenzív biológiai radírként funkcionálva erősen fokozzák a sejtképzést, a bőr regenerálódást. Magyarra lefordítva hiper-szuper ránckarbantartó hatásuk van. Cserébe viszont fényérzékenységre hajlamosítanak, így az év legalább felében hanyagolnunk kell ezeket az eljárásokat, és utána is érdemes a napvédelemre figyelni. AHA savas krémmel történő kezelés vagy kúra után természetesen a szolizást és a síelést is jobb, ha kihagyjuk.

Vitamin dömping - kívül belül

A B-vitamin, A-, C- és E-vitamin bevitelre odafigyelve nemcsak vitalitásunkat őrizhetjük meg a morcos időjárás és az egyre a végéhez közelítő év ellenére, hanem a körmünk, a hajunk és a bőrünk szépségét is. Egyébként sokan ebben az időszakban tudják rendszeresen szedni a különböző haj- és köröm vitaminokat, hiszen nyáron a sok utazás, esti program és egyéb pörgés miatt el-el maradozik a rendszeres vitaminbevitelre történő odafigyelés. Ilyenkor viszont teljes nyugalommal pótolhatjuk általánosan is, vagy probléma specifikusan is a szervezetünk szintre hozását ásványi anyagok, nyomelemek és vitaminok terén, ha úgy gondoljuk, hogy nem étkezünk elég egészségesen, illetve, orvosunk javaslatára.

Klisés, de mosolyt!

A lehető legelcsépeltebb, de legnagyobb jó tanács pedig még mindig az, hogy mosolyogj! Télen is a mosoly áll legjobban mindenkinek, a hidegtől kipirult arcot is a csillogó szemek dobják fel leginkább! Próbálj lassítani és inkább megfontoltan, összeszedetten készülni az ünnepekre, nyugalomban, és mosolyogva, mint hogy még egy grátisz ráncot begyűjts a sok rohanás és kapkodás közben elkövetett homlokráncolással!

Add vissza este!

Add vissza este egy tápláló pakolással a bőrödnek azt, amit napközben ki vett belőle a szél és a hideg szárító, gyulladást keltő hatása. Jóleső gőzölés után használhatsz, mézzel, túróval, kamillával készült házi pakolásokat is, de a boltok polcain is számos terméket találsz mindenféle bőrtípusra.

Cikkajánló: 10 tipp a tökéletes arcbőrért egyenesen Koreából

Nyerj akár 10 millió forintot készpénzben>>

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...