2020.11.26. 17:48:25 9758 271

Tedd rendbe a fürdőszobád, mielőtt nagyobb lenne a baj!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A vizes helyiségekben felmerülő problémák, amellett, hogy mindennapi kellemetlenségeket okoznak, nagyon költséges és bonyolult javítási folyamatokhoz vezetnek, ha elhanyagoljuk őket. Érdemes tehát azonnal megoldani a fürdőszobai gondokat!

Fürdőszoba takarítása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fürdőszoba takarítása

Pató Pál fürdőszobája egyszer csak tönkremegy végleg

A csöpögő csapok, eldugult lefolyók és más fürdő béli gondok nem alkalmasak arra, hogy Pató Pál úr, „majd ráérünk arra még” elvét gyakoroljuk. A baj ugyanis, idővel jellemzően súlyosbodik. Ne múljon a jószerencsén, hiszen az egészségünk és pénztárcánk bánhatja.

Egye penész…

Nem, ne egye! Amint felüti a penész a fejét azonnal gondoskodjunk a szakszerű kiirtásáról, még akkor is, ha ehhez esetleg már le kell kaparni a festést, lekezelni, glettelni, újra festeni a helyiséget. Ezen kívül gondoskodjunk a hosszútávú páramentesítésről, például a szellőző kitakarításával, kialakításával vagy páramentesítő készülék beszerzésével. A penész minél tovább hagyjuk növekedni, annál jobban beeszi magát a falakba és később már hiába mossuk le – rövid időn belül ismét megjelenik.

Mi folyik itt?

Ha a csap állandóan csöpög, elsőre általában nem aggódunk, még csak nem is nagyon idegesítő. Aztán amikor megkapjuk a vízszámlát jön a kellemetlen meglepetés: bizony a csöpögő csap erősen megemeli a költségeinket. Ugyanez a helyzet a zuhanyfejjel, amiből nem csak ott jön a víz, ahol vártuk. Ezek a kis hibák ráadásul nem csak a pénzünket viszik, de elősegítik a vízkövesedést, táptalajt adva baktériumoknak.

Ha nem megy le…

Az eldugult, lassú lefolyók kivétel nélkül mindig ahhoz vezetnek, hogy ki kell tisztítanunk őket valamilyen úton módon, el kell hárítanunk a dugulást. De minél tovább halasztjuk, annál jobban felgyűlik, összekövül az elakadást képző szennyeződést és a végén nem lesz elég egy sima pumpálás vagy takarítás. Jobb esetben jó pénzért megoldja majd a vizes, rosszabb esetben bontani kell a fürdőt is. A gyakran elduguló wc hátterében is komolyabb probléma húzódhat meg, ha sűrűn kell pumpa után nyúlnunk, kérdezzünk meg egy szakembert!

Ha nincs nyomás

Hosszabb távon zuhanyzás közben sem kellemes, ha nincs elegendő víznyomás és a mosogatás sem ugyanolyan. Ám ami még ennél is fontosabb, a túl gyenge víznyomás akadályozhatja a mosógép, vízmelegítő és a mosogatógép használatát és a meghibásodásukhoz is vezethet.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton; a Szent Anna tiszteletére rendezett búcsút palóc vendégség követi majd vasárnap.

Ledönthető-e az előítélet masszív fala?

Az egykori kémikus és egyetemi tanár, Fabinyi Rudolf, az 1930-as évek elején úgy fogalmazott, hogy a hiedelmek egész tömege úgy üli meg a közvéleményt, akárcsak a lidércnyomás, melyek között kimagasló helyen szerepel az előítélet. Bár Fabinyi ekkor leginkább a pszichiátriai betegségekben érintettekkel szemben állított beskatulyázásokat helyezte előtérbe, elmondható, hogy ez számos területre kiterjeszthető. Milyen (ős)forrásból eredeztethető ez a nem tapasztalatokra, hanem feltételezésekre alapozott megállapítás? Vajon ledönthetőek ezek a vaskos sztereotípia-falak?