2017.09.02. 11:01:10 11769 367

Te sem szeretsz vasalni? – Akkor legalább spórolj vele energiát
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sajnos nem, nem arra gondoltunk, hogy lázadj, és hagyj fel a vasalással. Hiszen vannak olyan holmik, amelyeken egyszerűen muszáj időnként végigszántani a „forró vassal”, mert mégsem viselhetjük őket gyűrötten. De talán nagyobb kedvvel ugrunk neki a ruhahalomnak, ha közben még spórolhatunk is.

Vasalás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vasalás

Szóval, akkor elő a vasalóval, vasalódeszkával, ruhakupaccal és a jókedvvel, és uccu neki, így vasaljunk és spóroljunk egyszerre!

Szabadulj meg tőlük egyszerre!

Te is az a típus vagy, aki majdnem minden reggel ott áll a vasalódeszka előtt, hogy kivasalja a gyereke, férje pólóját, ingjét, amiben aznap iskolába, dolgozni indul? Hát, ha megvalósítható, hagyj fel ezzel a rossz szokással! Inkább egyszerre vasalj ki több ruhadarabot, így csak egyszer kell felfűtened a vasalót, nem minden reggel.

Szortírozz!

Mielőtt nekiállnál a vasalásnak, válogasd szét a ruhákat aszerint, hogy melyiket milyen hőmérsékleten kell vasalni. Kezdd azokkal a „simítást”, amelyeket alacsonyabb hőfokon kell vasalni, majd haladj tovább az egyre nagyobb hőmérsékleten vasalható holmikkal. Így nem kell a művelet közben a hőfokot állítgatni.

Használj ki minden hőt!

Ha végeztél a vasalással, kapcsold ki a vasalót! De! Használd ki, hogy nem azonnal hűl ki, és ezzel a hővel még fuss át a kevésbé gyűrött, vagy kevesebb vasalást igénylő ruhákon.

Végy egy darab alufóliát!

Hogy ne csak felülről, de alulról is vasald a ruhákat, a művelet előtt fedd be alufóliával a vasalódeszkát, majd az egészet takard le egy kendővel. Így hamarabb lesz sima az anyag, hiszen felülről is, alulról is kapja a hőt. Időt és energiát is spórolsz.

Húzd is ki!

Megcsörren a telefonod, amikor a vasalás kellős közepén jársz, vagy éppen most csenget be valaki. Ha úgy látod, hosszúra nyúlik majd a beszélgetés, inkább kapcsold ki és húzd is ki a vasalót! Hidd el, nem evés energiát spórolhatsz meg így, hogy nem járatod „üresben” a vasalódat.

Tedd egymásra!

Ha olyan anyagot, darabot vasalsz, amik könnyen kisimulnak, esetleg nem igényelnek annyi „simogatást”, mint például a textilzsebkendők, konyharuhák, tedd őket egymásra, és egyszerre többet is vasalj.

Ne feledkezz meg a tisztításról!

Fontos, hogy rendszeresen tisztítsd meg a vasalódat, szabadítsd meg a vízkőtől! Nem csak a ruháidat óvhatod így meg a vízkőtől, pláne, ha gőzölős vasalód van, hanem időt és energiát is spórolhatsz! Hiszen egy szennyezett talpú vasalóval sokkal többször kell áthaladni egy-egy ruhadarabokon, ami több energiát és több időt is felemészt.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...